Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Ramljak brani premijera: Plenković nije znao, ja sam izabrao savjetnike

Nismo mogli znati hoće li Todorić aktivirati zakon, a plete se priča da smo se udružili kako bismo na tome zaradili, kaže jedan borgovac

Komentari 33

DE
delnice22
06:54 18.05.2018.

Standardna odbrana zlocinaca iz zlocinacke teroristicke HDZ partije-Nisam znao, nisam vidio, cuo od cistacice , nemam pojma,......ova farsa lazova, imbecila se proteze vec 20 i vise godina….nepismeni krkani drze ovu bandu na vlasti. to su prokuzili i smrdoljak i ekipa koja je sad uz njih. ZASTO NE BITI NA VLASTI, JER KAD SI UZ KRA-DE-SE ONDA SU TI CVE MOGUCNOSTI PRED NOSOM,--KRADI, LAZI, UZIMAJ, UZIVAJ,,, KRKANI SAMO KRKAJU I GLASAJU.PUPOVAC JE UZ HDZ??????COVIC( LOPINA HDZ-OVSKA) U BOSNI JE SKLOPIO SAVEZ SA DODIKOM. KRKANI I TO PUSE. DA OVAJ ANEMICNI DOVEDE I SESELJA KAO MINISTRA I TO BI NEPISMENI KRKANI POPUSILI. ZATO JE JEDINO RJSENJE SPAKOVATI SE I EVROPA. PREPUSTITI ZEMLJU STAKORASIMA ZLOCINACKOJ KRADESE I KLEROFASISTIMA IZ CRKVE, JER ONI SU OVU BANDU DOVELI I ODRZAVAJU JE GODINAMA.

VL
ST
stefj
23:15 17.05.2018.

Ovdje se jako dobro vidi kako politika uništava sve što takne. Bez obzira na, za sada, dobre rezultate samog zakona, netko obilato koristi političku kratkovidnost da utječe na procese... Stvarni cilj Lex Agrokora nije bio spašavanje radnih mjesta i malih dobavljača, već je bilo spašavanje proračuna i financijskog sustava. Zamislite normalan scenarij bez kočnica, možda se netko sjeća Peveca, to bi bila katastrofa za proračun i umjesto povećanja plaća državnoj i javnoj službi, pitanje što bi se desilo... Prošli put je bilo bar jasno - kada su "potaknuti" političari graknuli, maknuli su Ramljaka i Rusi su ušli u cijeli posao. Oporba je uspješno zaštitila Ruske interese. Ovaj puta, otišla je Dalić, možda ode i Plenković, vidjet ćemo tko će uletiti u igru i čije interese sada oporba i mediji štite. To je bar jednostavno, uvijek se po posljedicama vidi zašto i tko...

VL
RZ
Rocky.Zg
00:13 18.05.2018.

Opljačkali su Agrokor. A nama prodavali priču o spasavanju radnih mjesta. Pola miljarde kn za savjetnike ?! Pa gdje su ti opljačkani novci ? Zna li to uopće itko ? Hoće li netko odgovarati za to !?

VL
DU
Deleted user
00:07 18.05.2018.

agrikor je zavrsena prica sper bank ce prodavati dio po dio agrokora.... ....sto je slijedeca na redu hep ili

VL
DR
droza
08:27 18.05.2018.

Činjenica je da su savjetnike i konzultantske kuće potvrdili članovi vjerovničkog vijeća, koji su zbog toga što imaju najveće iznose dugova de facto vlasnici Agrokora. Oni su izabrali tvrtku AlixPartners kojia je zatim izabrala podizvođače. Sa svojim novcem vjerovnici mogugu platiti usluge koliko i koje žele.

VL
DU
Deleted user
04:59 18.05.2018.

plenkovic je vodio cijelu opetaviju... ....to je do u tancine dobro razradjen posao i plan...ali bili dte presigurno u sebe ..silovo su slika svega ....mozete se opravdavato koliko god hocete...kraj

VL
4B
4bosy
04:09 18.05.2018.

Drugi sastanak Borg grupe s premijerom održan je 23. ožujka, tjedan dana prije nego što će Lex Agrokor biti usvojen na vladi. Pisanje Lex Agrokora u to se vrijeme već dobro "zahuktalo"........"Ja sam upravo razgovarala s Poletaevim. Kredita u ovimm okolnostima nece biti Sve se oci lagano okrecu prema nama. PM ce javiti vrijeme za danasnji sastanak. Molim vas racunajte danas pislijepodne. M", napisala je Dalić 23. ožujka ujutro. PM označava premijera Andreja Plenkovića..............Sastanak je prvotno trebao biti održan u 15:30 sati. Riječ je o sastanku s premijerom nakon što je bila gotova već treća verzija tzv. Lex Agrokora. ............. "Racunajte na sastanak oko cca 15:30. Potvrdim jos for sure", napisala je Dalić, no sastanak je na kraju ipak odgođen za 17 sati. Zašto? Zato što se taj dan malo odužila sjednica vlade. Ante Ramljak, budući povjerenik, tražio je od sudionika tog briefinga da se nađu sat vremena prije kako bi u što kraćim crtama mogli objasniti premijeru što sve zapravo rade kod kreiranja zakona.

VL
4B
4bosy
04:11 18.05.2018.

Plenković je također znao tko su pravi pisci Lex Agrokora jer se s njima susreo tjedan dana prije nego što će vlada donijeti taj zakon pisan za Agrokor. ............Grupa Borg, 5. ožujka, prije samog sastanka u vladi napravit će hodogramm aktivnosti, a koji će biti prezentiran u vladi. U njemu se ističe rješavanje pitanja savjetnika koji rade na sanaciji Agrokora. ......... "Kompanija plaća sve savjetnike, dok VRH vrši odabir", stajalo je u hodogramu aktivnosti Borg grupe, koji je prezentiran u Power Pointu, a posebno je bilo istaknuto pitanje "Tko su sadasnji savjetnici kompanije I koji je scope of work??". Iz čega je razvidno kako je odmah na početku bila bitna naplata. .......... Teza premijera Plenkovića kako nije znao za sve procese unutar Borg grupe, kao i da nije sudjelovao u radu te grupe, jednostavno ne stoji. .............. Naime, upravo je premijer Plenković "molio" buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu "vezano za temu na kojoj rade". Evo kako o tom pozivu piše Martina Dalić 5. ožujka.

VL
4B
4bosy
04:10 18.05.2018.

"Premijer moli da sutra dodete u Vladu u 15:30 vezano uz temu na kojoj radimo. Nadam se da cete uspjeti", napisala je Dalić. Poziv se nije odnosio samo na članove Borg grupe nego i na Zdravka Marića, ministra financija. ....... Nakon poziva Dalić, Korunić će poslati u prilogu "uradak", a riječ o hodogramu aktivnosti iz kojeg je razvidno da ta grupa radi tajno za vladu. ......... "Draga Martina, U prilogu naš uradak. Skrećemo pažnju na listu pitanja koju bismo htjeli uputiti firmi", napisao je Korunić. .............. Na tom sastanku raspravljalo se o aktualnoj situaciji u Agrokoru, ali i o izlasku iz te situacije, odnosno budućem zakonu. Bio je to vrlo bitan sastanak, a upravo je zbog tog sastanka odvjetnik Boris Šavorić odgodio direktan let za London. U Veliku Britaniju ipak je otišao tog dana, ali preko Beča u 18:40 sati i to nakon sastanka s Plenkovićem. .......... "Da li mogu povesti svog kolegu od povjerenja partnera Tonija, kojeg svi znaju. Pa ako se rasprava odulji, da imate pravnu podršku", napisao je Šavorić u mailu. Toni iz Šavorićeva maila je odvjetnik Toni Smrček, tako da ne stoji još jedna Plenkovićeva tvrdnja da nije znao o detaljima angažiranja tog odvjetničkog ureda jer su na sastanku bila dva odvjetnika iz Šavorićeva ureda............

VL
DI
Direkt
08:40 18.05.2018.

Kriminalci se brane. Cilj je uništiti Agrokor i tržište predati strancima. Prosto.

VL
BU
Budak
20:52 17.05.2018.

U Mafiji se to zove “omerta” odnosno zakon šutnje iako Antonio priča i preuzima odgovornost na sebe. Grupa Borg je dala zakletvu nad slikom sveca i pištojem; tako to radi Camorra.

VL
4B
4bosy
04:08 18.05.2018.

Dan prije tog sastanka tvorci Lexa dogovorili se kako u zakon mora ući i posebna stavka, odnosno da "povjerenik mora prilikom izrade plana angažirati ugledne savjetnike". ........... Nakon tog sastanka s premijerom kreće i dio komunikacije službenim kanalima, odnosno službenimnim mailovima u vladi. Jedan od tih službenih kanala bila je i Plenkovićeva savjetnica.........Naime, Dubravka Vlašić Pleše primila je na svoj službeni vladin mail, svega nekoliko sati prije usvajanja Lexa u vladi, nacrt Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, odnosno Lex Agrokora. ........ Premijer je o tome nedavno rekao da je "normalno da savjetnica za pravna pitanja u tjednu kad se donosi zakon ima na svom e-mailu nacrt zakona". To tehnički jest točno, ali ta premijerova tvrdnja je namjerno nedovoljno precizna: primila ga je samo par sati prije nego što je usvojen na vladi.

VL
DI
Direkt
08:40 18.05.2018.

Kriminalci se brane. Cilj je uništiti Agrokor i tržište predati strancima. Prosto.

VL
4B
4bosy
04:07 18.05.2018.

Mail je poslao Branimir Bricelj iz Altere Corporate Finance koji nije imao nikakve ovlasti u vladi. U mailu je stajalo "U prilogu je jutrosnja verzija (almost final). Srdacan pozdrav, Branimir". U mail korespondenciji bili su pisci Lexa, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, a primatelj je bila i Martina Dalić s mail adresom martina.dalic@vlada.hr. .... "Normalno je da savjetnica za pravna pitanja u tjednu kada se donosi zakon ima na svojem e-mailu nacrt zakona", rekao je premijer Andrej Plenković pokušavajući dijelu novinara objasniti kako on kao šef vlade ne može biti odgovoran u Aferi Hotmail jer ni jedan mail nije poslan njemu. .... To je istina, no iz komunikacije Borg grupe može se zaključiti kako je, ne samo bio informiran o djelovanju grupe, nego je i u tome aktivno sudjelovao. Uostalom, Plenković se s autorima Lexa redovno sastajao te je morao primijetiti u travnju prošle godine kako su svi ljudi koji su dolazili u vladu s prijedlozima zakona sada savjetnici s milijunskim ugovorima u Agrokoru.

VL
DR
Draš
23:18 17.05.2018.

Agrokor je mogao imati budučnost i biti motor razvoja Hrvatske,da ga ova mafija na vlasti nije bacila u kanđe strvinara i tako mu zapečatila sudbinu,šteta.

VL
BI
binki
21:14 17.05.2018.

Oahahahaha. To može povjerovat samo hdzovac i pingvin.Naime isti IQ.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
21:49 17.05.2018.

ma niko ništa tolike godine u vladi nije znao malo sutra gospodo moja svi ste vi upleteni a mnogi su kao ramljak i kompanija bogme masno omastili brk u slučaju agrokor i sad mogu lijepo uživat plodove da više ništa niti ne rade cjeli život a sve če to iovako narod platit i več plaća porezima prirezima a bogme i poskupljenjima na razne načine harač za gospodu koja prodaju pamet a več su znali da je voda do grla bila i prije u agrokoru i svi sretni i zadovoljni i što uopšte ljude školovat za financijsku struku i poreznu upravu kad drugi kao ramljak i kompanija rade njihov poso a oni ne mogu prismrdit velikim igračima nego se samo istreskavat na malima i derat ih bez milosti trebaaaaaa ukinut sve te struke i pustit samo vladammmmaa da meču svoje igrače koji če se namlatit para milina

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.