Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Radnici Uljanika na ulicama Pule u nikad većem broju: 'IDS mafijo!'

Pula: prosvjed radnika Uljanika
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
28.08.2018.
u 10:59

Kod Gradske palače obratio im se zamjenik gradonačelnika Robert Cvek. Rekao je da su danas istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić u Zagrebu i čekaju da ih primi ministar gospodarstva Darko Horvat

Više od 3500 radnika Uljanika izišlo su jutros iz kruga brodogradilišta na ulice Pule prosvjedujući zbog neisplate plaća i izražavajući nezadovoljstvo vladajućom strankom u Istri i Puli, IDS-om.

Uobičajenom rutom od brodogradilišta do Gradske palače krenuo je najveći broj radnika do sada, a povorka je putem postajala sve veća i glasnija jer su joj se usput pridružili i građani.

Kod Gradske palače obratio im se zamjenik gardonačelnika Robert Cvek. Rekao je da su danas istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić u Zagrebu i čekaju da ih primi ministar gospodarstva Darko Horvat jer, kazao je, "očito premijer nema vremena za njih, nema vremena za Uljanik".

Pula: prosvjed radnika Uljanika
1/24

Prosvjednici su njegovo kratko obraćanje stalno prekidali zvižducima i povicima "Uništili ste Uljanik!", "IDS mafijo!", "IDS lopovi!"

Povorka je zatim nastavila ulicama uz veliku podršku građana i povike "Ne damo Uljanik!" i "Uljanik je naš!"  Predvode je predsjednik i članovi Štrajkaškog odbora Đani Šverko iz Sindikata metalaca, Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata i Rajko Kutlača iz Sindikata iz Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Jučer su nakon sastanka u Vladi predstavnici Štrajkaškog odbora Uljanika i 3. maja izjavili kako su dijelom zadovoljni jer bi do kraja tjedna mogle biti osigurane dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što prime plaću za srpanj. Premijer Plenković i ministar Darko Horvat rekli su da se intenzivno traži rješenje koje će biti zakonito, održivo i korisno za radnike Uljanik grupe.

Opći štrajk u brodogradilištima Uljanik grupe, Uljaniku u Puli i 3. maju u Rijeci počeo je u srijedu, 22. kolovoza.

Ključne riječi

Komentara 29

HE
hr.eu
11:52 28.08.2018.

Sad ili nikad: skinite s vlasti IDS i SDP koji vas već 28 godina drže zarobljene u mentalnog socijalizmu. Skinite Jakovičiće, Miletiće, Radine i slične krvopije i pljačkaše radnog naroda. Ne dopustite ti oni kojima je Beograd u srcu vladaju više. I napokon postanite Istrani a ne tzv. "istrijani".

AN
Antiflašist
11:48 28.08.2018.

Kako su opljackane milijarde kuna poreskih obveznika, npr. Uljanik plovidba koja nastala nakon sto narucitelji nisu preuzeli par brodova, pa je brodogradiliste Uljanik osnovalo tvrtku i tih par brodova koji su napravljeni novcima poreskih obveznika pocelo raditi na trzistu, ondaa su preko noci vlasnici Uljanik plovidbe postali bivsi direktor Uljanika i njegovih par jataka a dorh za to vrijeme ganja bandica za standove i navodnoj steti od 100.000 kuna!!!???.

SO
SoloHan
11:43 28.08.2018.

Otvorit stečaj, i dugove platit imovinom vlasnika firme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije