Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radnici slavonskobrodskog PZC-a zahtijevaju otvaranje stečaja

pzc
Ivica Galović/Pixell
02.12.2009.
u 14:05

Uprava je predložila program zbrinjavanja 58 radnika, no sindikati i zaposlenici su ga odbili jer nema jamstva da će otpremnine biti isplaćene.

SLAVONSKI BROD - Zbog smanjenog opsega posla slavonskobrodska tvrtka Poduzeće za ceste već mjesecima je u vrlo nepovoljnoj situaciji. Radnici već dva mjeseca nisu dobili plaće, novih poslova nema, a puno bolja situacija nije ni u sestrinskom poduzeću Ceste d.o.o. Kako bi prekinuli ovu agoniju, radnici PZC-a podnijeli su prije nekoliko dana Trgovačkom sudu zahtjev za otvaranjem stečaja tvrtke u kojoj rade jer vjeruju da je to jedini način na koji mogu doći do svojih potraživanja i ponovnog pokretanja posla.

- U tvrtki se gotovo ništa ne radi iako imamo i znanja i opreme. Sve poslove umjesto zaposlenika PZC-a obavljaju kooperanti, a radnika se žele riješiti. Proizvodi betonske rubnjake i cijevi, tražene na tržištu, ali naši strojevi stoje. Kao da je nekome cilj otjerati nas u propast - kaže Rajko Nedić, jedan od sedamdesetak nezadovoljnih radnika. Uprava tvrtke prije nekog je vremena predložila zbrinjavanje 58 zaposlenika, no sindikati su odbili predloženi program. Prema njihovim tvrdnjama u izradi programa zbrinjavanja nije vođeno računa o socijalnoj karti zaposlenika te predložene mjere nikako nisu mogli prihvatiti.

- Stanje u tvrtki je dramatično, a radnici svakog mjeseca strepe hoće li im biti isplaćene plaće. Račun tvrtke blokiran je već od svibnja, i ne možemo vjerovati da bi tvrtka isplatila otpremnine radnicima koji u procesu zbrinjavanja izgube svoja radna mjesta. Jedino rješenje je stečaj tvrtke, jer ova djelatnost ima budućnost, a tvrtka poput PZC-a mogla bi uspješno živjeti na tržištu, ali s novom upravom, rekao je na konferenciji za novinare Željko Ištuk, regionalni povjerenik Sindikata građevinaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije