Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radnici MID-a dobili jednu plaću, odluka o štrajku 'na čekanju'

Radnicima riječkih "Motora i dizalica" na račune je stigla jedna od pet zaostalih plaća
07. siječnja 2015. u 13:50 1 komentara 105 prikaza
Motori i dizalice
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Radnicima riječkih "Motora i dizalica" na račune je stigla jedna od pet zaostalih plaća pa su za srijedu najavljeni štrajk stavili "na čekanje" .

No, ni obećanje da će još jedna plaća biti isplaćena za nekoliko dana nije smirila nezadovoljstvo među njima pa je Štrajkaški odbor najavio da će u četvrtak, nakon sastanka s direktorom koji bi ih trebao obavijestiti u kojoj su fazi pregovori oko privatizacije i dinamike isplata plaća, ovisno o tim saznanjima,  odlučiti hoće li krenuti u štrajk.

Za dvjestotinjak radnika nekadašnje trećemajske Tvornice motora i dizalica koja je nakon privatizacije brodogradilište nastavila raditi pod okriljem države, DUUDI-ja i CERP-a, posao je osiguran do prvog tromjesečja 2016. godine i unatoč tome što nisu dobili plaće normalno rade.

>>Ako do kraja godine ne dobiju plaću, radnici od 7. siječnja započinju štrajkati

>>Radnici MID-a četiri mjeseca bez plaće: Zorane javi se, gladni smo

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • praskozorje:

    Svakako onaj tko će glasovati za Josipovića, neka pogleda ovaj film!!! Film govori o brigadi Josipovićeva oca!!! Ti ljudi koje je ta brigada obradila, nisu bili procesuirani,već su ih bez suđenja likvidirali i to 30 000 u roku osam dana!!! ... prikaži još! Ta brigada je bila sastavljena od 80% Hrvata jedino se Srbin pokajao;-) Prosudite sami!!! https://www.youtube.com/watch?v=WWQ8OdT3f1I