Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed u supetru

Radnici Jadrankamena turistima: Dobro došli na otok kriminala

prosvjed,jadrankamen,brač (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/13
25.07.2012.
u 09:30

Tonči Drpić naglašava da Jadrankamen zbog stečaja svakog dana gubi milijun kuna. Poručio je Vladi da razmisli o situaciji u Jadrankamenu jer se nepotrebno troši novac dok su mnogi gladni.

Pedesetak radnika Jadrankamena na čelu s predsjednikom nezavisnog sindikata Tončijem Drpićem počelo je prosvjed u Supetru čiji je prvenstveni cilj upozoriti na, kako tvrde, potpuno nepotrebno vođenje stečajnog postupka.

Četvorica radnika pučiškog Jadrankamena, koja su dobila zabranu približavanja stečajnoj upraviteljici Anči Bašić, javila su se u policijsku postaju u Supetru što im je obveza činiti jednom tjedno. Tonči Drpić naglašava da Jadrankamen zbog stečaja svakog dana gubi milijun kuna. – Stečajna upraviteljica svima je dala plaće za travanj, svibanj, sad će i za lipanj, a od otvaranja stečaja do danas izgubili smo najmanje 50 milijuna kuna – tvrdi Drpić.

Poručio je Vladi da razmisli o situaciji u Jadrankamenu jer se nepotrebno troši novac dok su mnogi gladni.

Prema Drpićevim riječima, novac se troši na policiju koja osigurava prosvjed. Prosvjednici su krenuli prema rodnoj kući Josipa Bonačića, savjetnika uprave, a najavili su i odlazak u trajektnu luku gdje će goste upoznati s činjenicom ''da dolaze na otok lupeža''.

Transparentima na kojima je pisalo ''Vlada vlada, Jadrankamen propada'', ''Radna mjesta svima, ne samo njima'', ''Dobro došli na otok korupcije i kriminala'' prosvjednici Jadrankamena dočekali su trajekt Jadran u supetarskoj luci. Gosti su ih uglavnom samo znatiželjno gledali, a neki i fotografirali. Mirno su radnici Jadrankamena pozdravljali turiste koji su došli na Brač te uzvikujući ''Ciao, vidimo se dogodine'' ispraćali ove koji s Brača odlaze.

Radnici naglašavaju da stečaj Jadrankamenu nipošto nije potreban jer u situaciji kad rade sa samo 5 posto kapaciteta mogu isplaćivati bruto plaće za svih tristotinjak zaposlenih. Pedesetak prosvjednika sad će krenuti prema Postirama, a potom u Pučišća ispred kuće načelnika općine koji im,  tvrde, ne želi pomoći.

Nakon što su ispratili trajekt za Split mašući turistima, prosvjednici Jadrankamena u pratnji policije učinili su đir vozilima po otoku. Posebno su trubili u Postirama te u Pučišćima ispred kuće načelnika općine. Prosvjed su završili ispred tvornice i otišli na svoja radna mjesta.

Čelnik nezavisnog sindikata Tonči Drpić zadovoljan je najavio novi prosvjed iduće srijede kad se četvorica radnika kojima je izrečena mjera opreza moraju javiti u policiju u Supetru. Novinarima je kazao kako je neshvatljivo da se provodi stečaj u tvrtki koja ima pisma namjere za milijunske narudžbe jer je na tržištu nestašica kamena iz Jadrankamena. Pedesetak radnika nije potpisalo otkaz tvrdeći da je ništavan i svakodnevno dolaze na posao.

– Jedini način da nas odavde istjeraju jest da pozovu policiju, ali borit ćemo se do zadnje kapi krvi – poručio je čelnik nezavisnog sindikata.

Komentara 41

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:46 25.07.2012.

Ovaj Drpic nikako da shvati, da ovaj i slicne postupke treba voditi neovisno pravosudje a ne vlada. EU sve to promatra i biljezi, jer je to poglavlje u monitoringu. Osim toga, ako sad odjednom gube toliki novac dnevno, od kudaa onda ovi nagomilani gubici, kad imamo tako savjesnu i odgovornu radnu snagu u Jadrankamenu?!

OB
-obrisani-
11:34 25.07.2012.

kak je to cacic rekev za ove radnike z jadrankamena iz pucista??????????? privatizirali su radnicko samoupravljanje na nacin da su kupili dionice i unda ih prodali "upravi jadrankamena"-kaj ve oceju jo ih pitam??????????? kak citamo oni bi nazoj kak veljidu to "privatizirali" po drugi pot hehehehehehehe mamalzi.

Avatar oto1
oto1
14:40 25.07.2012.

moglo bise je tuziti za ostetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije