Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatko komadina:

'Račan nas je barem sve saslušao, a tek je onda donosio odluke'

Komadina Sisak (1)
Nikola Čutuk/PIXSELL
13.06.2013.
u 19:30

Mora se raspravljati, a ne da o političkim stavovima stranke čitamo u novinama, kaže Komadina

Šef SDP-a Zoran Milanović čvrsto vodi stranku, što nije loše, tako ju je vodio i prvi predsjednik, ali Račan je odluke donosio nakon što je čuo mišljenje svih stranačkih kolega pa makar sastanci trajali i pet sati. Kolegi Davoru Bernardiću dajem apsolutnu podršku i mislim da mu treba dati priliku jer će za četiri godine biti još bolji nego što je danas – samo su neka od mišljenja koje je u intervjuu za tjednik Globus vrlo jasno iznio potpredsjednik SDP-a i bivši ministar prometa Zlatko Komadina.

Komadina Milanoviću najviše zamjera samovolju, nedostatak unutarstranačke demokracije, odnosno dijaloga između šefa stranke i ostalih stranačkih dužnosnika.

Ostali drugovi šute


– Mora se čuti različito mišljenje, mora se raspravljati i kad se donese stav, iza toga stava treba stajati... Mislim da je sadašnji sustav SDP-a više predsjednički nego što je bio za Ivice Račana. U praksi, u svim je strankama isto. No glavno je pitanje kako se dolazi do odluka, donose li se prvo odluke pa se onda o njima raspravlja ili se prvo raspravlja pa se donose odluke. Sad se često događa da o nekim političkim stavovima stranke prvo čitamo u medijima, a tek poslije ih artikuliramo ili ih neartikuliramo pa u stranci dođemo do stava iz medija – objasnio je pogrešnu politiku šefa stranke za Globus. Što god netko mislio o Komadini, mora mu se priznati iskrenost i hrabrost jer otvoreno govori o problemima u stranci o kojima mnogi njegovi drugovi šute ili tu i tamo svoje nezadovoljstvo podijele u “off the record” razgovoru s novinarima – da ih smeta što Vlada donese odluke o kojima oni tek post festum raspravljaju.

– Ostajem pri svemu što sam rekao u intervjuu. Nemam što niti dodati niti oduzeti – rekao nam je Komadina.

Konzultacije ako je drama

– Moji zakonski prijedlozi uvijek su usuglašeni u stranci. Posebice kad je riječ o škakljivim temama – kaže nam jedan od SDP-ovih ministara koji se ne slaže gotovo ni s čim što je izjavio Komadina. Drugi SDP-ov ministar još je oštriji.

– A gdje bismo stigli kad bismo o svakoj nakani Vlade diskutirali u stranci? To bi bilo sporo, a i nepotrebno je. Stranku treba konzultirati samo ako se donose drastične ili dramatične i dalekosežne odluke poput mijenjanja Ustava ili ulaska u EU – kaže SDP-ov ministar.

>> Komadina: Volio bih živjeti u zemlji gdje jedan poziv sređuje BDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije