Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANKCIJE EK

R. Tomašić poziva Reding: Neka građani kazne Vladu na izborima

ruža tomašić
Patrik Macek/PIXSELL
17.09.2013.
u 09:09

U vrijeme krize financijske restrikcije mogu se drastično odraziti na daljnji napredak zemlje članice, upozorava Tomašić

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić uputila je potpredsjednici Europske komisije Viviane Reding parlamentarno pitanje na temu sankcija koje je EK pokrenuo protiv Hrvatske zbog kršenja europskog uhidbenog naloga. Tomašić pita koji je točan sadržaj i opseg razmatranih sankcija te upozorava na tešku financijsku situaciju.

"Dopustite mi da istaknem kako se u vrijeme gospodarske krize, s kojom se slabije razvijene zemlje poput Hrvatske posebno teško nose, financijske restrikcije mogu drastično odraziti na daljnji napredak zemlje članice, čak i ako razmatrane sankcije obuhvaćaju isključivo sredstva za pripremu na zonu Schengena. Hrvatsku će se takvim potezom dugoročno osuditi na ostanak van te zone, čime će biti nanesena velika šteta, ne samo našoj zemlji, već i Europskoj uniji", navodi Ruža Tomašić.

"Ovim Vas putem pozivam da uzmete u obzir i rastući trend euroskepticizma i nepovjerenja prema europskim institucijama kod građana Unije, u čemu Hrvatska ne predstavlja iznimku. Iznimno mala izlaznost građana Republike Hrvatske na izvanredne izbore za Europski parlament, održane u svibnju ove godine, jasan je pokazatelj nepovjerenja Hrvata u Europsku uniju. Imajte na umu da će nerazumne odluke ove vlade na svojoj koži najviše osjetiti hrvatski građani koji kaznu ničim nisu zaslužili, čime će se to nepovjerenje dodatno produbiti", nastavlja Ruža Tomašić i na kraju poziva da se građanima Hrvatske dopusti da neodgovornost Vlade kazne "na jedini primjeren način – na demokratskim izborima".

>> Reding: Borila sam se za Hrvatsku, ali sada ste izigrali naše povjerenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije