Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Putinu je “kartu” za Hrvatsku dao Todorić

Od Vladimira Iljiča 
do Vladimira Vladimiroviča dugačak je razvojni put, no demokratska evolucija ipak je zakazala

Komentari 5

DU
Deleted user
10:43 19.04.2018.

Previše pozornosti se pridaje "vrludanju" Todorića odnosno besmislene su to političke analize! Zašto? Zato jer je plan Todorića bio jedno vrijeme vezan i uz Tursku, tj. da kupi tamošnji br. 4 maloprodajni lanac (to je bilo prije akvizicije Mercator-a). Tržišna logika je bila da će što bude veći, to bolje "ožmiknuti" multinacionalne kompanije s cijenama njihovih proizvoda - i time će otplatiti dugove. Što je bilo nerealno - jer upravo ga je ekspanzija i bacila u k.o. odnosno nalik Pevec i nekontroliranom širenju tog trg. lanca, naposljetku te veličina "ubije". A ruske banke su se pak polakomile za kamatom, u slučaju Todorića jer istina da mu zapadne banke odbile kreditiranje, ali ruske su pristale uz "bogovsku" kamatu. Što je pak ovaj objeručke prihvatio - naposljetku skončao u zagrljaju visokih kamata, a multinacionalne kompanije su ostale tamo gdje su i bile, prije Todorića. Sve je to bilo na staklenim nogama, Kutle stil (ako stanem, padam s bicikla) - nevrijedno dubinskih geopolitičkih analiza. Ionako će ruske banke prodati udio u novom Konzumu, njima je do gotovine!

VL
ZA
zaki55
04:34 20.04.2018.

Ma Rusi su stvarno grozni. Bombardirali su Irak, Afganistan, Siriju, Libiju, izazvali nerede u Ukrajini, o petljanju u Južnoj Americi da ne govorimo. A sporazum o kontroli nuklearnog oružja ipak je otkazala jedan druga "supersila".

VL
TA
tabula
09:44 19.04.2018.

Kakav pamflet! Ti, novinarčiću, rusofil? Obzirom da je Putin digao Rusiju iz pepela i od nje napravio respektabilnu državu, mrziti njega, znači mrziti Rusiju. Također koristiš i određenu CIA terminologiju. Kad u Rusiji, pa i kod nas, nekoga osloviš sa "care" to ni u kojem slučaju ne znači da se obraćaš osobi koja izigrava imperatora, nego sposobnoj osobi, koja čini dobra djela. A što se tiče Agrokora, pa Rusi su dali novac za njegov spas. Ne spominješ američke lješinarske fondove i njihovu lješinarsku ulogu. Dalje, Rusi okrenuli svoje rakete i prema nama? A zapad već desetinama godina điđa svoje rakete na ruskim granicama i šalje svoju vojsku tamo. Pa smo se i mi pridružili miroljubivom zapadu i šaljemo svoje topovsko meso na rusku granicu. U zadnjem obrambenom ratu smo lili krv braneći svoje granice, a sada šaljemo svoju vojsku na tuđe granice. Fuj! Mora da te, piskaralo, dobro plaća Ministarstvo istine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.