Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Putin rekao Macronu da će postići svoje ciljeve: 'Svaki pokušaj odgode pregovora će dovesti do novih zahtjeva'

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin meets with French President Emmanuel Macron in Moscow
Foto: POOL/REUTERS
1/23
03.03.2022.
u 15:50

Agencija Reuters je prenijela izjavu francuskog dužnosnika da je Macron Putinu rekao da čini "veliku pogrešku" u Ukrajini, da se zavarava o vladi u Kijevu i da će rat dugoročno skupo koštati Rusiju, rekao je francuski dužnosnik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak svom francuskom kolegi Emmanuelu Macronu da će ciljevi ruske invazije na Ukrajinu - njezina demilitarizacija i neutralni status - biti postignuti, priopćio je Kremlj.

U telefonskom razgovoru u četvrtak ujutro Putin je Macronu poručio da će "beskompromisno" nastaviti bobu protiv "nacionalista" u Ukrajini, priopćio je Kremlj, prenosi AFP.

Putin je rekao da će svaki pokušaj Kijeva da odgodi pregovore dovesti do toga da Moskva doda još stavki na svoj popis zahtjeva.

VIDEO: Kotromanović: 'Hrvatska sada mora reagirati, Putin neće stati dok Dnjepar ne postane granica'

Elizejska plača je ranije u četvrtak objavila da je francuski predsjednik Emmanuel Macron telefonski razgovarao s Putinom i ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

Po Elizejskoj palači razgovor s Putinom ujutro je trajao sat i po vremena, a nakon toga je Macron nazvao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija.

Agencija Reuters je prenijela izjavu francuskog dužnosnika da je Macron Putinu rekao da čini "veliku pogrešku" u Ukrajini, da se zavarava o vladi u Kijevu i da će rat dugoročno skupo koštati Rusiju, rekao je francuski dužnosnik.

"Nije bilo ničega u onome što je predsjednik Putin rekao što bi nas moglo uvjeriti", rekao je savjetnik francuskog predsjednika, dodajući da je Putin ponovio svoju "priču" da traži "denacifikaciju Ukrajine".

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin meets with French President Emmanuel Macron in Moscow
1/47

"Lažete sami sebe", rekao je Macron Putinu, rekao je dužnosnik. "'To će skupo koštati vašu zemlju, vaša će zemlja završiti izolirana, oslabljena i pod sankcijama na jako dugo vrijeme'."

Macron je u srijedu u obraćanju naciji rekao da je 'predsjednik Putin je taj koji je izazvao rat tako što je pogazio sve međunarodna načela i obećanja''. Zelenskija je pohvalio kao oličenje ''časti, slobode i hrabrosti''.

''Ovo nije samo rat između Zapada i Rusije, kao što neki vjeruju. NATO nema vojne baze u Ukrajini, to su laži. Rusija nije ugrožena, ona je agresor. Ovo nije ni rat protiv nacizma… to je laž'', dodao je Macron.

Macron je u svom govoru istaknuo i da želi nastaviti razgovarati s Putinom. "Nismo u ratu s Rusijom", kazao je.

"Odlučio sam ostati u kontaktu s predsjednikom Putinom i neumorno ću nastaviti činiti sve što je potrebno da ga uvjerim da se odrekne oružane sile", dodao je Macron.

VIDEO: Politolog Ivan Grdešić: Što će se dalje događati samoj Rusiji? Moguća su tri scenarija

 

Komentara 9

KL
Klavocin
17:32 03.03.2022.

Putin ovo vrijeme prolazi, on će još bit na čelu Rusije, rat će još dugo trajat ali vrijeme putina prolazi. Zapad će ga uništiti financijski, ali i vojno, svi relevantni podaci govore da je ubacio u rat 60 do 80 posto vojnih resursa. Da mu ide dobro ne bi proglašavamo izvanredno stanje, ko da je neko Rusiju napao.On je strašilo svijet nekakvom silom i energentima, sad se vidi da s zapadni svijet ima i naoružanje i energetske i financijske resurse da ga skine. On će otić ka zapad nađe zamjenu za njega, to ne smije bit pijanac ko onaj prije, ali mora bit razuman čovjek

ST
Stipan
18:21 03.03.2022.

On i svi diktatori poput njega se mogu srušiti iznutra i zato narod treba pokazati što je da nebi poslije govorili da nisu ništa znali kao i Nijemci za Hitlera.

PE
petdopodne
00:31 04.03.2022.

kina je upala u vjetnam ranih sedamdesetih slicno kao rusi u ukrainu. taktika je bila uci, unistiti i izaci. to su i napravili, posljedice su bile da vjetnam vise nije iskazivao vanjsku politiku u smjeru kao prije invazije. (mislim da je vjetnam imao pretenzije prema kambodji ili laosu ne sjecam se bas dobro). kako god bilo mislim da nitko ne zna ruske planove a to govorim zbog svih onih logicnih razmisljanja o kojima se nagadjalo prije invazije kao sto su: 1. svi govore napast ce po zimi kada nema blata a on prakticki ceka proljece da napadne 2.ne koristi zracnu dominaciju i zabranu leta iznad ukraine cime kontrolira granice? 3.osim raketa ne koristi modernu mehanizaciju na slikama iz ukraine su t72 isti oni kojih su deseci tisuca izrezani za reciklazu u madjarskoj i poljskoj nakon pada sssr. pogledajte slike on line pa usporedite. 4. napada zemlju velike povrsine i sa 40 miliona stanovnika sa 150 tisuca vojnika, pa hrvatska je u oluju usla sa 220 tisuca. neka mi neko objasni sta on radi (osim kotromanica)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije