Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat proziva pulskog gradonačelnika za mobbing zbog njegove preporuke da se u gradskim poduzećima ne isplate božićnice

Pulski komunalci najavljuju štrajk ako im se ne isplate božićnice

Smeće
11.12.2009.
u 13:06

Odvoz smeća kreće sa štrajkom u nedjelju od 10 ujutro, a štrajkat će do o ponedjeljka u 18 sati. U slučaju da ni ovaj štrajk ne da željene rezultate, najavljuje se štrajk i 21. prosinca.

U tijeku je postupak mirenja između Sindikata Istre i Kvarnera i pulskoga gradskog poduzeća Herculanea zbog mogućnosti neisplate božićnice i zahtjeva za usklađivanjem plaća s troškovima života.

Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera kazao je:

- Ako božićnica ne bude odobrena, u štrajk u nedjelju u 10 sati kreće Odvoz smeća, a štrajkat će do ponedjeljka u 18 sati.

U slučaju da ni ovaj štrajk ne da željene rezultate, najavljuje se štrajk i 21. prosinca.

Tada će se štrajku solidarno pridružiti i druga gradska poduzeća: Pulapromet, Pulaparking, Javna vatrogasna postrojba, Dječji vrtići Pula i Rin Tin Tin te Dom za djecu oboljelu od cerebralne paralize.

- Gradonačelnik Miletić je usmeno naredio ravnateljima javnih gradskih poduzeća da ne isplate božićnice, što možemo tumačiti i kao mobbing - iznosi Bruno Bulić navodeći lažnu solidarnost koja je potekla iz činjenice da se Grad odrekao božićnica za svojih dvjestotinjak zaposlenih u upravi. Zbog njih bi solidarni trebali biti i približno 1047 zaposlenih u javnim gradskim poduzećima, no štrajkom kojem se pridružio i SSSH će to pokušati spriječiti. ( Vesna Brnabić)

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar jura-100
jura-100
14:23 11.12.2009.

Naravno da je zgodno dobiti božićnicu - ali ona NIJE obavezna !!! Kakav štrajk??? Kaj je tim sindikatima???

CA
CaptMikulaMali
21:02 11.12.2009.

Zar u Puli nema nezaposlenih?? Nema onih koji žele raditi i mole Boga da dobiju posao?

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
21:10 11.12.2009.

Da sirotinja ostane sirotinja, a bogati budu još bogatiji, moj glas ide TUĐMANU !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije