Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dedić protiv dedića

'Ubit ću te!': Pucao u sina jer mu je zaveo partnericu, dobio 4,5 godina

Arsen Dedić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.10.2019.
u 17:04

Revoltiran time, Dedić je 30. prosinca lani pozvao sina da se s njim provoza. Kada su se dovezli do Jaruna, Dedić je izvukao pištolj, okrenuo se prema sinu te povikao: Ubit ću te!

Imali ste razloga da budete ljutiti, no tu ste ljutnju trebali riješiti na neki drugi način – poručila je sutkinja Maja Štampar Stipić Arsenu Dediću (45) dok mu je na zagrebačkom Županijskom sudu obrazlagala zašto ga je nepravomoćno osudila na jedinstvenu kaznu od četiri i pol godine zatvora. A toliku kaznu dobio je zbog pokušaja ubojstva svog sina i općeopasne radnje. Uz to, opozvana mu je ranija uvjetna osuda zbog prijevare. Mora platiti i 100.000 kuna sudskih troškova, a produljen mu je i istražni zatvor u kojem je od uhićenja u siječnju ove godine.

Prema optužnici, pucao je u svoga tada 18-godišnjeg sina, a motiv pokušaja ubojstva bila je ljubomora. Točnije, prema optužnici, njegov je sin stupio u ljubavnu vezu s Dedićevom partnericom, s kojom je Dedić bio u izvanbračnoj vezi. Revoltiran time, Dedić je 30. prosinca lani pozvao sina da se s njim provoza. Kada su se dovezli do Jaruna, Dedić je izvukao pištolj, okrenuo se prema sinu te povikao:

Ubit ću te!

Potom je prema njemu ispalio hitac, a nakon kraćeg naguravanja, sin je uspio izaći iz vozila i pobjeći. Njegov je otac ponovo htio pucati u njega, no kada je shvatio da mu je sin pobjegao, ispalio je tri hica u zrak, što je okvalificirano kao općeopasna radnja jer je u blizini bilo ljudi.

 

Komentara 28

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:53 14.10.2019.

Zove otac telefonom cigu u vojsku...-Alo sine, žena ti je rodila ...-Šta sam dobio sina ili kćer?...-Dobio si brata budalo...

FR
franjo
17:23 14.10.2019.

Svačega se nakotilo i ljudi gori od životinja . Crna zemljo otvori se .

NL
ne_lupetaj
18:01 14.10.2019.

U ciganskom svjetu to je primjerena kazna, ako mi ne vjerujete, pitajte ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije