Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRKAS -VIROVITICA

Publika pljeskom nagradila virovitičkog Don Juana

virkas5
Foto: Maja Šantoši /Pixsell
1/6
04.02.2011.
u 23:39

Na suvremen i ironičan način virovitički glumci oslkali su nemoral i licemjerje u društvu

VIROVITICA – Premijerom predstave Don Juan, u režiji Dražena Ferenčine koji je adaptirao i tekst, večeras su glumci Kazališta Virovitica započeli ovogodišnje 7. Virovitičke kazališne susrete 'Virkas 2011'. Od 3. do 13. veljače u Virovitici, Slatini, Orahovici, Pitomači, Suhopolju, Gradini i Voćinu kazališta iz: Virovitice, Šibenika,. Tuzle, Dubrave, Celja, Zagreba, Siska, Rijeke i Varaždina odigrat će ukupno dvadesetjednu predstavu.  Prigodnim riječima i čestitkama 'Virkas' u Virovitici otvorio je ministar kulture Jasen Mesić koji je poslije predstave, u društvu domaćina saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića i gradonačelnika Ivice Kirina, kraće vrijeme proveo u razgovoru s virovitičkim kazališnim djelatnicima.  Publika je burnim pljeskom nagradila uspješnu predstavu koja, na suvremen i ironičan način, oslikava nemoral i licemjere u društvu.  Glavne uloge izvrsno su odigrali Mijo Pavelko, Mladen Kovačić io Mirna edaković, a u predstavi su sudjelovali i glumci: Igor Golob,. Goran Koši, Antun Vrbenski, Dražko Zidar, Vlasta Golub, Snježana Lančić Prpić, Margareta Magdić, Tomislav Pintarić, Dario Ššihistal, Sandra Šajatović, Margareta Magdić, Korana Novaković i Sanela Cimerman.,  Scenografiju i kostime izradili su Iva Matija Bitagna i Leo Vukelić, glazbu je skladao Mate Matišić, koreografiju je odraula Maja Đurinović, za rasvjetu je zaslužan Damir Gvojić, a asistentica redatelja bila je Blanka Bart.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije