Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Psihološka struka treba dokazati da pomaže ljudima, a ne da vlada nad njima

Strukturu društva uništio je i kapitalizam, eksploatacijom svih društvenih i obiteljskih veza, sve dok ih nije podvrgnuo profitu, i socijalizam, stvarajući društvo bez klase, a zapravo društvo bez forme

Komentari 1

MM
MMarko657
09:55 12.05.2023.

Psihijatar Darko Marčinko na HTV-u 4.5.2023. : "Djeca jedni drugima postaju autoriteti" U zapadnoj civilizaciji slabe vertikalni autoriteti. - To su roditelji i stariji članovi obitelji s jedne strane, a učitelji s druge strane. Slabljenje ovih vertikalnih autoriteta dovodi dodo jačanja horizontalnih autoriteta. Djeca jedna drugima postaju autoriteti, što nije dobro. Bitno je da roditelji kroz prisutnost, odnos s djetetom, budu primjer, tako se smanjuje rizik da djeca ulaze u neprimjerena ponašanja"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.