Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u dva

Psihijatar Vukušić o Ani Bučević: Iznenađuje me reakcija nekih mojih kolega koji je brane

Herman Vukušić
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
14.04.2019.
u 15:22

Štose bolesti tiče, ja sam fit. Ja ću se vrlo brzo pripremiti i ići ću na probno hodočašće do Marije Bistrice. To je relativno teška bolest. Pokušavam na to ne misliti, a tu mi najviše pomažu obitelj, djeca, supruga, a moram reći i Playstation, kaže Vukušić

Psihijatar Herman Vukušić gostovao je u Nedjeljom u 2 gdje je govorio o braniteljima i PTSP-u, depresiji, Ani Bučević, Ivanu Pernaru...

– Svatko od nas išao je u rat sa svojom vizijom Hrvatske - ali ova Hrvatska ne odgovara niti jednoj od tih vizija – naveo je Vukušić izjavu jednog branitelja s grupne terapije, oboljelog od PTSP-a.

Dodaje da su mnogi koji su išli u rat bili obični ljudi koji su stvarali zemlju i da su zbog toga jako involvirani u politiku "jer se radi o njihovom djetetu", piše HRT.

– Jedan od mojih glavnih terapijskih savjet već godinama je "nemojte čitati novine, nemojte gledati televiziju, odcijepite se od politike". Depresija bi, govore svjetska istraživanja, uskoro mogla postati druga najrasprostranjenija bolest. Ne radi se o tuzi, već o ozbiljnoj bolesti – kaže Vukušić.

Otvoreno je kritizirao Anu Bučević i njezin Vortex te Ivana Pernara.

– Poslao sam dopis Ministarstvu zdravstva gdje sam zamolio ministra Kujundžića da obrate pažnju, a oni su to proslijedili dalje. Iznenađuje me reakcija nekih mojih kolega koji je brane. Ana Bučević je na jednoj televiziji, u emisiji koja se bavi problemom viška kilograma, svoje probleme je pretpostavila ljudima koji sjede s druge strane. Svu tu populaciju klijenata je potom uvrijedila i dovela do emotivne dekompenzacije. I to sve u nepunih minutu i pol – kaže.

Smatra da bi se Pernar trebao odreći svoga imuniteta zbog izjava o C vitaminu.

– Ako je siguran u to što priča, treba se odreći svog imuniteta i na sudu sve dokazati. C vitamin je odlična stvar kao antioksidans, kao suplement, ali C vitamin ne liječi niti gripu, niti upalu pluća, a kao kiselina se ne smije stavljati u mlijeko za dojenčad – kazao je.

Govorio je i kroničnoj leukemiji, teškoj bolesti s kojom se bori.

– Ja sam kada sam se razbolio najavio sam hodočašće do Lourdesa pješice. Štose bolesti tiče, ja sam fit. Ja ću se vrlo brzo pripremiti i ići ću na probno hodočašće do Marije Bistrice. To je relativno teška bolest. Pokušavam na to ne misliti, a tu mi najviše pomažu obitelj, djeca, supruga, a moram reći i Playstation. Nisam ovisnik, ali moram reći da se u Hrvatskoj pored svih ovih Kineza, trajao je jedan od najvećih svjetskih skupova gejmerske industrije. To je prvi puta prošle godine po prihodima preraslo Hollywood. Hrvatska bi mogla biti inkubator te industrije te donijeti u ovu zemlju veliki kapital – kaže dr. Vukušić.

VIDEO Ivan Pernar zbog prijave za nadriliječništvo došao je dati iskaz u DORH

Ključne riječi

Komentara 14

GA
gaccom81
16:46 14.04.2019.

branitelji ???...Ima ih 400.000 lažnih

GA
gaccom81
16:47 14.04.2019.

U rukama oružje, u (krvavim?) gacama minuli rad i dva svjedoka. I eto ti povlaštene mirovine......Hrvatsko cudo.

VA
Valer
15:50 14.04.2019.

Savjet Vukušića. Ugasite svijetlo, bolje vam je u mraku. Možda nije trebao studirati masu godina da bi dao taj savjet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije