Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUSLIMANSKO HODOČAŠĆE

Prvi puta u povijesti Hadža o hodočasnicima će brinuti i žene

meka
REUTERS
25.11.2009.
u 11:52

Više od 10.000 žena angažirano je na raznim poslovima - liječnice i medicinske sestre brinut će se o zdravlju hodočasnika, a policajke će pregledavati sumnjive žene.

Prvi put od osnutka Saudijske Arabije za trajanja hodočašća u grad Meku više od 10.000 žena angažirano je na raznim poslovima, što je u smislu reforme društva i snažnijeg uključivanja žena u javni i društveni život Saudijske Arabije osobno naložio saudijski kralj Abdulah Bin Abdel Aziz.

Načelnik policijske postaje u Meki Khodor Ben Aet objasnio je ulogu brojnih žena za vrijeme Hadža:

- Oko pet tisuća liječnica i medicinskih sestara pratit će zdravlje oko 1,5 milijuna žena koje su stigle na Hadž u svrhu sprečavanja moguće pandemije svinjske gripe, dok će velik broj policajki raditi na poslovima sigurnosti i pretraživanja osoba zbog eksploziva.

Također, veliki broj žena radit će i u logističkoj bazi Meke.

Ključne riječi

Komentara 305

SU
susadusk
18:32 25.11.2009.

Babilone ne huli. Isus Krist je Sin Bozji, a ne poslanik ili prorok. Lazni nepismeni poslanik i prorok je poznat, onaj koji je ozenio sestogodisnju Aischu i konzumirao s njom ljubav kada je bila stara samo 9 godina uz sve ostale zene koje imao. Sto nislite da li bi dragi Bog takvog ovlastio da govori u njegovo ime?? Svaki imalo posteni, covjek ako nije obmanut zna odgovor!

OB
-obrisani-
00:27 26.11.2009.

Rekla je da dolazi za 10 min! radis ujutro?

OB
-obrisani-
18:10 25.11.2009.

Cvrčak, vidjela sam im medicinsku dokumentaciju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije