Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE 31. 3. 2017.

Prvi put objavljeno koliko točno duguje Agrokor

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
11.05.2017.
u 15:03

Iako se već mjesecima zna da Agrokor duguje milijarde kuna dobavljačima i bankama, sada je prvi put objavljena tablica

Iz Agrokora su i službeno izvijestili koliki su aktualni dugovi koncerna. Agrokor je jutros poslao detaljni izvještaj Irskoj burzi i objavio pregled dugovanja sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. 

Iako se već mjesecima zna da Agrokor duguje milijarde kuna dobavljačima i bankama, sada je prvi put od krize objavljena aktualna detaljna lista Agrokorovih dugovanja. Uz bitnu napomenu da se sljedeći izračun odnosi samo na 19 najvećih tvrtki iz Agrokorova portfelja. Takav ukupni dug iznosi čak 40,4 milijarde kuna!

Agrokor financijskim vjerovnicima duguje 24,49 milijardi kuna. Osiguranim vjerovnicima duguje 2,948 milijardi kuna, a neosiguranim vjerovnicima čak 21,482 milijarde kuna. 

Podsjetimo se prema podacima za devet mjeseci prošle godine predočen je iznos duga od 34,3 milijardi kuna. Revizori tek trebaju utvrditi što čini razliku u odnosu na prije poznata dugovanja. "Rupa" iznosi 3,7 milijardi kuna i tek se treba utvrditi kome se sve duguje taj iznos. 

Pogledajte cijelu tablicu dugovanja: 

Ključne riječi

Komentara 77

MA
maligogo
15:10 11.05.2017.

sve što je stvorio u životu ostavio je državi....stvarno nisi trebao Ivice

ZG
zgblabla
15:31 11.05.2017.

stari ivek je kuril 2 miljarde kn godišnje kroz 20 godina---- više nego cijelokupno zdrastvo RH u 20 godina!!!!!!!!!

Avatar niwrad
niwrad
15:30 11.05.2017.

To je dakle dug koji je poslovni sustav Agrokor napravio. Tko to treba platiti? Pa oni koji su surađivali sa tim poslovnim sustavom, a to su dobavljači i banke. Tako stvari funkcioniraju u stvarnosti. To što je netko bez provjera, analiza i garanacija davao robu neefektivnom poslovnom sustavu je njegov problem, a ne problem države i poreznih obveznika. Ne može se uzeti novac građana koji su ovi izdvojili za ceste, bolnice, škole, unutarnju i vanjsku sigurnost ... i tim novcem financirati propale poslovne odluke. To bi bio školski primjer pljačke. Nikakvi alibi, apstraktni odgovori tipa "gospodarska stabilnost" ne mogu proći. Radnici će se zaposliti u uspješnim poslovnim sustavima koji će popuniti praznine propalog poslovnog sustava, a dobavljači će se naučiti pameti. Država mora izaći van iz toga i točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije