Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka prijatelju

Prvašici Anamariji Pilarić prva nagrada za "Poruku prijatelju"

'                               '
'Photoshop'
14.05.2010.
u 17:55

- Mislila sam da ću dobiti Bakugane, a dobila sam diplomu, knjigu i veliku majicu! Bakugane sam ipak dobila od roditelja!

Anamarija Pilarić iz Stubičkih Toplica, učenica prvog razreda Osnovne škole Stubičke Toplice, osvojila je prvu nagradu na natječaju "Europa u školi".

U kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole najboljim je proglašen njezin likovni rad na temu "Poruka prijatelju". Ovogodišnja je tema natječaja bila sprječavanje siromaštva i društvene isključenosti. Na tu temu na natječaj su pristigli brojni literarni, likovni i glazbeni radovi učenika raznih dobnih kategorija iz čitave Hrvatske.

– Radove za ovaj natječaj radili smo u sklopu izvannastavnih aktivnosti na likovnoj grupi. Prvo smo razgovarali o siromaštvu i na koji bismo sve način siromašnom prijatelju mogli pomoći, koje bismo mu riječi uputili. Anamarija je napravila šarena slova od kojih svako priča svoju priču, a zajedno tvore rečenicu "Ja te volim".

Šarena slova

Slova su šarena i topla, a Anamarija ih je i oživila, pa tako jedno govori, drugo pjeva, treće se smije, četvrto nešto daruje... Na koncu su slova ukomponirana na crvenu podlogu kojom smo još više željeli naglasiti ljubav i toplinu koja zrači iz slova i rečenice koju tvore – kaže Brigitte Gmaz, učiteljica razredne nastave i voditeljica likovne grupe u Osnovnoj školi Stubičke Toplice, te Anamarijina mentorica.

Anamarijin rad pobijedio je u konkurenciji čak 500 drugih likovnih radova. U topličkoj školi ne skrivaju ponos uspjehom svoje male učenice i njezine mentorice.

– Ponosni smo na Anamariju, koja je u Zagrebu bila najmlađa i najmanja dobitnica nagrade. Zahvaljujemo i njezinoj mentorici Brigitte Gmaz. Ova je nagrada osvojena u vrlo jakoj konkurenciji, na natječaju na kojem su  sudjelovali učenici iz škola iz čak 18 županija. Ovo će nam zasigurno biti poticaj da tako nastavimo i dalje – rekla nam je ravnateljica Osnovne škole S. Toplice Karmen Bračić Bunčec.

Za Anamariju je velik doživljaj bilo samo preuzimanje zaslužene nagrade.

Veselila se nagradi

– Veselila sam se nagradi koju sam dobila jer sam mislila da ću dobiti Bakugane. A dobila sam diplomu, knjigu i veliku majicu! Bakugane sam ipak poslije dobila od mame i tate. Dobila sam i cvijeće od ravnateljice, i puno pohvala – ispričala je veselo Anamarija, najmlađa i najuspješnija natjecateljica natječaja "Europa u školi", a tko zna što će tek biti kasnije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije