Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

'Protiv Hrvatske je na djelu specijalan informacijski rat, Krstičević je glavna meta'

Naslovnica
Foto: VL
1/2
24.11.2016.
u 00:02

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane prepoznat je kao najjača spona Vlade s hrvatskim braniteljima, ali i simbol hrvatske pobjede u Domovinskom ratu

Slabljenjem i pucanjem jugoslavenskog komunističkog sustava nastajale su nove političke organizacije koje su u startu proglašene reakcionarnim, kontrarevolucionarnim, a one s hrvatskim predznakom nacionalističkim i zločinačkim. Organizirani su posebni centri za informacijski rat protiv nositelja ideje hrvatske samostalnosti, a kasnije protiv hrvatskih vlasti i države tijekom rata. Prostor za uspješno vođenje psihološko-propagandnih akcija stvoren je još tijekom komunističke vladavine koja je obilježena kontrolom i manipulacijom informacija te plasiranjem dezinformacija.

Nakon što je Hrvatska osamostaljena, obranjena i oslobođena, postavljeno je pitanje njezine budućnosti. Preplitali su se različiti interesi, a najsnažnija je bila politika reintegracije jugoslavenskog prostora u neku novu zajednicu – „zapadni Balkan“, „jugosferu“, „regiju“ i sl. Trebalo je provesti „detuđmanizaciju“ odnosno poništiti dosege Tuđmanove politike nacionalnog pomirenja i suverene države. Sponzori te politike uložili su golema materijalna sredstva, medijske i intelektualne kapacitete, a u istu funkciju stavljene su i brojne međunarodne institucije od kojih je najmoćniji i najefikasniji bio Haaški tribunal.

Danas je glavna meta informacijskog ratovanja potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. On je prepoznat kao karizmatičan ratni zapovjednik i blizak suradnik premijera Plenkovića. Krstičević je uz ministra Medveda i najjača spona Vlade s hrvatskim braniteljima, ali i simbol pobjede u Domovinskom ratu.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Elmar Brok: Ruski napad na Plenkovića još je jedna besmislica propagande iz Moskve

>>Odsad možete tražiti odgodu plaćanja struje i obročnu otplatu duga na šest mjeseci

>>Sindikatima nude kompromis: moguća djelomična povišica

>>Šef peradara: Sad svi traže domaća jaja i meso i ne pitaju za cijenu

Foto: VLm

Komentara 39

SS
S.Savić
23:06 23.11.2016.

Uvijek će biti onih koji žele potkopati Hrvatsku i njenu budućnost. To je jednostavno - bolje posjedovati kuću u kojoj živite nego plaćati najam.

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
00:28 24.11.2016.

Stalno neki specijalni ratovi,do kad jel ima tko kakvu viziju tko smo ,sto smo i sto nam je cilj,a ne samo prazne price kao npr.druga svicarska,pa svedska?!

TT
tTony
04:09 24.11.2016.

Nemoze se ljecit bolest za koju nema dijagnoze ili je ima o njoj se ne prica dobro se zna da je parazit u sustavu zasto ne udarite ckicom cava u glavu inace nam nema spasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije