Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od stotinu ljudi

Prosvjedni skup na Bleiburgu: Antifašisti traže zabranu komemoracije

Bleiburg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.05.2019.
u 11:20

Austrijska policija već je na polju gdje se obilježava Bleiburg, a i najmanji izged bit će oštro sankcioniran, najavljeno je.

U Centru Bleiburga okupilo se nešto više od stotinu ljudi s porukama da se skup u Bleiburgu, koji se održava idući vikend, treba zabraniti, javlja N1. 

Stav antifašističkih udruga iz Hrvatske, Slvoenija, Austrije i Italije je da taj skup podržava ustaštvo i fašizam i da mu njemu u Bleiburgu nije mjesto. Predviđeno je sat i četdeset minuta govora i programa, među ostalim i govor Franje Habulina.

Austrijska policija već je na polju gdje se obilježava Bleiburg, a i najmanji izged bit će oštro sankcioniran, najavljeno je.

Hrvatski premijer u intervjuu je za Večernji list naglasio je kako treba poštivati austrijske zakona i pokazati poštovanje žrtvama, ali i da komemoraciju, usprkos svemu, treba održati. 

Komentara 130

AN
AnteizmalogZGa
11:56 11.05.2019.

Jad i bijeda današnjeg društva, općenito...u cijeloj Europi. Nažalost....ponestaje mi riječi,....a žrtve rata vape za priznanjem. ....Žrtve rata....ratova!!!!! ...I danas se Franjo Habulin busa u partizanska prsa, a on je partizan ( rođen 57) kao što sam ja ustaša (rođenn 58). A što bi bilo da ja danas počnem bacati "ustaške parole", kao što mladi partizan Franjo baca svoju ideologiju?!!!! ....Mene bi došli slančiti!!!!!!

Avatar Django
Django
12:22 11.05.2019.

Zašto su se “antifašisti” toliko uzvrpoljili? Zato jer se 2020-te, dakle slijedeće godine, potpuno otvaraju britanski arhivi iz 1945-te. To znači da će se konačno doznati koliko je Hrvata vraćeno u smrt i koliko je među tim mnoštvom bilo civila. To drugove žulja i zato žele zabranu. Ali, istina uvijek nađe svoj put.

OK
okolo
12:55 11.05.2019.

jesu li zastali kod barbarinog rova,.gdje su oslobodili života 2500 ratnih zarobljenika, žena i djece...žive ih zazidavše, antifašistički

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije