Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Proračun usvojen nakon 7 sati, odbijeni svi amandmani: 'Bitno da su osigurali novac za 4 tone lososa'

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.12.2016.
u 16:37

Odbijen je amandman Mire Bulja, ali mogao je Most doći Plenkoviću i reći mu "ili će sinjska škola dobiti 5 milijuna ili mi idemo iz koalicije", rekao je Stazić

Sedam sati trajalo je glasovanje o amandmanima na prijedlog proračuna. Cjelodnevno odbijanje svih prijedloga prekinuo je SDP zahtjevom za stanku.  

– Podnesena su 132 amandmana, a Vlada nije prihvatila ni jedan, traženo je za škole, bolnice, mlade, siromašne, gladne, duševne bolesnike i nacionalne manjine, no ništa od toga Vladi očito nije bitno. Ali je bilo bitno osigurati dovoljno novca da predsjednica kupi 4 tone lososa ili da premijer uredi svoj ured. Ne mogu vjerovati da su svi amandmani baš toliko loši – komentirao je SDP-ov Nenad Stazić. Vladajući su, podsjeća, preuzimajući vlast rekli da će Sabor sada biti drukčiji, da neće odbijati dobre oporbene prijedloge.  

– HDZ-u ništa ne vjerujem, a Most radi farsu. Odbijen je amandman Mire Bulja, ali mogao je Most doći Plenkoviću i reći mu: "Ili će sinjska škola dobiti pet milijuna ili mi idemo iz koalicije." Tako se to radi, a ne vikati Most nešto hoće, ali eto HDZ ne da. To je farsa, nisu ljudi toliko bedasti – primijetio je Stazić. Prigovorio je i što se Sabor ne bavi pametnijim stvarima, posebice jer već danima oporbi ne uspijeva u Saboru progovoriti o izjavama državnog tajnika za obrazovanje Matka Glunčića.  

– Jedina promjena koju ste napravili jest amandman na statut Hrvatskih voda, to ste odmah promijenili da se Mostovi prijatelji i rođaci mogu zapošljavati. HDZ bar otvoreno kaže da ih opozicija ne zanima. Od 132 niste prihvatili ni jedan i SDP ne može glasati za takav proračun. Vi ste vlast koju ne zanima da uvaži bilo kakav prijedlog opozicije ili bilo koju temu koju stavljamo na dnevno red, ali nećete nas obeshrabriti – zaključio je Stazić.  

Nakon toga odbijeni su i preostali amandmani te je konačno proračun usvojen s 86 glasova za, 37 protiv i četiri suzdržana. Jedan od suzdržanih je bio i Mostov Miro Bulj, jedini iz redova vladajućih koji nije podržao prijedlog proračuna.

>> Glasnović psovao u Saboru, Pernaru poručio da ima bipolarni poremećaj: 'Tebi je sve smiješno'

Komentara 18

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
17:04 15.12.2016.

Staziću bi bilo bolje da šuti, jer svakom svojom izjavom dokazuje da je pametan isključivo oko glave, a u glavi vakum.

DA
davnor
17:20 15.12.2016.

Nemogu vjerovat da u saboru ima ljudi poput gospođe u crvenom kaputiću ono što je ona izjavila uzastopno u par navrata lažeš ĺažeš lažeš mislim da to ni najveći seljačina nebi rekao imao bi sigurno kulture da te riječi preoblikuje.

BR
brojevi
18:48 15.12.2016.

Ni sami zastupnici SDP-a nisu vjerovali u vlastite amandmane jer bi vjerojatno bili u punom sastavu a ovako je lijeva strana sabora zjapila poluprazna. Da bi lakrdija bila veča tražili su glasovanje za svaki amandman a ni u vlastitim redovimaa nisu imali kvorum. Cijela sedmosatna lakrdija poslužila je za promociju SDP-ove naknadne pameti, kre.ena kakav je poltron Mavas i njemu sličan nebulozni Pernar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije