Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proizvodnja i prodaja narkotika

Pronađeno 1044 grama marihuane ali i 9 metara sporogorućeg štapina i 10 detonatorskih kapsli

Foto: PU vukovarsko-srijemska
24.04.2020.
u 13:34

Protiv četverca iz Vukovara, Nuštra i Cerića podignute kaznene prijave

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je dovršeno opsežno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe s područja županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Prema navodima PU prilikom provođenja nadzora mjera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na blokadnom punktu 16. travnja u Nuštru policijski službenici su u osobnom automobilu 21-godišnjaka iz Cerića pronašli 1044 grama opojne droge tipa marihuana.

Kasnijom pretragom doma i drugih prostorija, a temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, u obiteljskoj kući u Ceriću u kojoj prebiva pronađeno je i 216 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“ iz koje se može dobiti droga tipa marihuana. 

„Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru, preuzeo novčani iznos od 15.000 kn za kupnju droge od 33-godišnjaka iz Nuštra te kupio drogu od 33-godišnjaka iz Vukovara, u čemu je posredovao 19-godišnjak iz Vukovara tako što je telefonom dogovorio količinu, cijenu, mjesto i vrijeme kupoprodaje između 21-godišnjaka iz Cerića i 33-godišnjaka iz Vukovara“, navode iz PU.

Kasnije je temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršena i pretraga doma i drugih prostorija 33-godišnjaka iz Vukovara gdje je pronađeno još i 765 grama opojne droge tipa marihuana namijenjene daljnjoj prodaji. Isto tako pronađeno je i 9 metara sporogorećeg štapina i 10 elektro-detonatorskih kapsli, a čije nabavljanje i posjedovanje je građanima zabranjeno.

„Protiv četvorice je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv 33-godišnjaka iz Vukovara i kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, navode iz PU. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije