Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greg Norman predstavio izgradnju igrališta na Srđu

Projekt od 6,5 mlrd. kn bez studije utjecaja na okoliš

Golf teren
Arhiva VL
13.11.2009.
u 18:18

– Studija utjecaja na okoliš još ne postoji, a gotovo sam siguran kako će ona pokazati da je teren nepovoljan zbog izvorišta vode.

Projekt izgradnje golfskog igrališta na Srđu vrijedan je 6,5 milijardi kuna, a Grad Dubrovnik od komunalnih doprinosa zaradit će 220 milijuna kuna.

To su osnovni financijski zaključci javne prezentacije projekta Golf Park Dubrovnik koji je u dubrovačkoj gradskog vijećnici, među ostalima, predstavio i Greg Norman, jedan od najboljih igrača golfa svih vremena i dizajner igrališta na Srđu.

– Rečeno mi je kako je velik problem Dubrovnika što se gosti zadržavaju kratko i troše malo novca, a s golfskim igralištem sve bi se to promijenilo – rekao je Greg Norman te se osvrnuo i na ekološku komponentu izgradnje ovog igrališta.

– Dizajnirao sam velik broj igrališta i vrlo sam osjetljiv na sva ekološka pitanja, a to se ponajprije odnosi na vode. Moja kompanija daje sve od sebe kako bismo sve radili u skladu s potrebama lokalne zajednice – objašnjava Norman, dok se ekološke udruge iz Dubrovnika ne slažu s izgradnjom toga projekta.

– Studija utjecaja na okoliš još ne postoji, a gotovo sam siguran kako će ona pokazati da je teren nepovoljan zbog izvorišta vode. Tu je i golema količina pesticida koji će se upotrebljavati svega nekoliko stotina metara od gradske jezgre, a šteta je i taj prostor namijeniti za golf kada je to jedino mjesto gdje se Dubrovnik može širiti – rekao nam je Đivo Dražić iz udruge Grad.

Oni očekuju raspisivanje referenduma među građanima Dubrovnika o potrebi izgradnje golfskog igrališta na Srđu za koje je predviđena površina od čak 310 hektara od kojih bi 10 posto bili turistički kapaciteti.

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:33 13.11.2009.

svaka čast normanu , bil je dobar golfer iako je na svakom velikom natjecanju podbacil, ali ljudi znate li da jedno golf igralište s 18 rupa godišnje troši vode kao grad od 25000 stanovnika, nisam znal da je dubrovnik tako bogat vodom

DV
dvorskaluda
18:35 13.11.2009.

Opet naš \"poslovni duh\" naš poznati pristup svakom poslu i pregovoru: ma ako je dobar poklon, dobra večera i ugošćenje - potpiši. Netko će to već popraviti ako baš treba. Pa nećemo valjda prvo proučiti, zatražiti studiju utjecaja na okoliš, potpisati dobar ugovor s dobrim zaštitama i jamstvima.......................................PA TEK ONDA MOŽEŠ POČETI graditi i raditi. To bi bilo u nekoj pravnoj, uređenoj, civiliziranoj državi kojoj je stalo, koja poštuje svoje građane. ALI---- ovo je Hrvatska.

TH
thevoice
18:53 13.11.2009.

otrovat cemo sami sebe i podzemne vode ovakvim zakonima , treba sve politicare smaknuti na vrijeme .fujjjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije