Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKE NEPOGODE

Proglašeno stanje prirodnih nepogoda za sisačko područje

Ivo Žinić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
18.09.2019.
u 14:40

- Štete su nastale uslijed poplava, suše, orkanskog vjetra te tuče u svibnju i lipnju, priopćeno je iz županijske uprave

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić, na zahtjev gradonačelnice Siska, proglasio je stanja prirodne nepogode za sisačko područje zbog velikih šteta na poljoprivredenim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima.

Štete su nastale uslijed poplava, suše, orkanskog vjetra te tuče u svibnju i lipnju, priopćeno je iz županijske uprave. Sada slijedi prijava šteta od strane građana, koji su za to obvezni ispuniti obrazac za prijavu štete od prirodne nepogode te ga dostaviti poštom ili osobno donijeti u pisarnicu Grada Siska.

Inače, zbog velikih šteta u istom razdoblju već su ranije proglašene prirodne nepogode za područja gradova Petrinje, Gline, Novske i Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik i Velika Ludina.

Tada nastale štete se mjere u desecima milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije