Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenula inicijativa

Od danas u ovoj slavonskoj općini prodavaonice više ne rade nedjeljom

Kruh
Duško Jaramaz/Pixsell
02.09.2018.
u 11:58

Kako navode općinske vlasti u nedjelju, 2. rujna u ovoj općini, koja se nalazi nedaleko od Vinkovaca, nije radila niti jedna prodavaonica i pekarnica.

Iako su mnogi sumnjali, inicijativa načelnika Općine Ivankovo Marka Miličevića s kojom je krenuo prije mjesec dana prve nedjelje mjeseca rujna dala je rezultata. Kako navode općinske vlasti u nedjelju, 2. rujna u ovoj općini, koja se nalazi nedaleko od Vinkovaca, nije radila niti jedna prodavaonica i pekarnica.

Miličević je prije mjesec dana svoju inicijativu pojasnio na način da nema niti jednoga valjanog razloga da zaposleni u prodavaonicama i pekarnicama rade nedjeljom i da im to treba biti slobodan dan koji bi provodili sa svojim obiteljima. Pojasnio je tada kako svi mještani kruh i druge potrepštine koje im trebaju nedjeljom mogu kupiti i dan ranije, a i da vlasnici nedjeljom imaju veće troškove ako svoje objekte drže otvorenim nego da ne rade.

- Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj, te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom, uvriježen u narodnoj tradiciji, kada čovjek može kroz slavlje, zahvalu dragom Bogu i druženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme, koje mu je nužno, navodi se u priopćenju za javnost Miličevića.

Još prije mjesec dana Miličević je najavio kako se primjer iz Općine Ivankovo može prenijeti i na cijelu Hrvatsku ali i da se pri tome trebaju uzeti i određene specifičnosti naselja. Isto tako najavio je i kako će se obratiti Zagrebu sa prijedlogom da se lokalnim samoupravama omogući da one određuju o radnom vremenu prodavaonica i pekarnica jer oni najbolje znaju kakve su i kolike potrebe mještana. 

Ključne riječi

Komentara 19

DO
doktorica
12:12 02.09.2018.

dobro je da uopće i rade.

IN
inot
12:11 02.09.2018.

nedaleko od Vinkovaca......evo kupaca iz istog mjesta u Vinkovcima

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
12:07 02.09.2018.

Sve dok ne ponestane mlijeka i brašna, tada će se zaletiti u susjednu općinu koja na sreću nije daleko. Bog i Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije