Naslovnica Vijesti Hrvatska

Od danas u ovoj slavonskoj općini prodavaonice više ne rade nedjeljom

Kako navode općinske vlasti u nedjelju, 2. rujna u ovoj općini, koja se nalazi nedaleko od Vinkovaca, nije radila niti jedna prodavaonica i pekarnica.
02. rujna 2018. u 11:58 19 komentara 1711 prikaza
Kruh
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Iako su mnogi sumnjali, inicijativa načelnika Općine Ivankovo Marka Miličevića s kojom je krenuo prije mjesec dana prve nedjelje mjeseca rujna dala je rezultata. Kako navode općinske vlasti u nedjelju, 2. rujna u ovoj općini, koja se nalazi nedaleko od Vinkovaca, nije radila niti jedna prodavaonica i pekarnica.

ivankovo Načelnik traži da trgovine i pekarnice ne rade nedjeljom: To je dan za obitelj i Boga

Miličević je prije mjesec dana svoju inicijativu pojasnio na način da nema niti jednoga valjanog razloga da zaposleni u prodavaonicama i pekarnicama rade nedjeljom i da im to treba biti slobodan dan koji bi provodili sa svojim obiteljima. Pojasnio je tada kako svi mještani kruh i druge potrepštine koje im trebaju nedjeljom mogu kupiti i dan ranije, a i da vlasnici nedjeljom imaju veće troškove ako svoje objekte drže otvorenim nego da ne rade.

- Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj, te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom, uvriježen u narodnoj tradiciji, kada čovjek može kroz slavlje, zahvalu dragom Bogu i druženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme, koje mu je nužno, navodi se u priopćenju za javnost Miličevića.

Rast cijena stanova (lani je prodano 2500 novih) drugu godinu za redom upućuje na početke oporavka građevinskog sektora OGLASA JE SVE VIŠE Ovi su radnici nasušno potrebni Hrvatskoj: Nema kuhara, tesara, zidara...

Još prije mjesec dana Miličević je najavio kako se primjer iz Općine Ivankovo može prenijeti i na cijelu Hrvatsku ali i da se pri tome trebaju uzeti i određene specifičnosti naselja. Isto tako najavio je i kako će se obratiti Zagrebu sa prijedlogom da se lokalnim samoupravama omogući da one određuju o radnom vremenu prodavaonica i pekarnica jer oni najbolje znaju kakve su i kolike potrebe mještana. 

Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

 • doktorica:

  dobro je da uopće i rade.

 • Marko1337:

  U toj siromašnoj općini prodavaonice ne rade ni radnim danom, tako da je to najbolje za trgovce da smanje troškove

 • Avatar rijetko kulturan
  rijetko kulturan:

  Sve dok ne ponestane mlijeka i brašna, tada će se zaletiti u susjednu općinu koja na sreću nije daleko. Bog i Hrvati!