Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na kolodvoru

Prodali im karte za autobus koji ne vozi: Satima u Vodicama tražili prijevoz za Zagreb

Autobusni kolodvor Vodice
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
04.07.2019.
u 08:12

Zagrebačka obitelj zaglavila je na kolodvoru u Vodicama jer je kupila karte za autobus koji od 1. srpnja do 31. kolovoza ne vozi iz Vodica za Zagreb, no oni to tada nisu znali

Put iz noćne more proživjela je jedna zagrebačka obitelj kada se vraćala iz Vodica u Zagreb.

– Moja trudna supruga, kći od dvije godine i ja zapeli smo na nekoliko sati u noći u restoranu brze hrane na autobusnom kolodvoru u Vodicama. Spojili smo dva stolca, a malena je na njima zaspala dok smo čekali bilo koji autobus za Zagreb – počeo je svoju priču Sven D. (24) za 24 sata.

Sve je, kaže, počelo još u Zagrebu.

– U ponedjeljak smo u Zagrebu kupili tri povratne karte za Vodice kod autobusnog prijevoznika APP Požega. Platili smo i rezervaciju sjedala, sve zajedno 466 kuna. Ali na njima je već netko sjedio, a u ostatku autobusa ostalo je još samo jedno prazno mjesto. Prebacili su nas u drugi autobus istog prijevoznika. Kovčege su utrpali između sjedala, a ne u prtljažnik i tako smo stigli do Vodica – prepričava 24-godišnjak.

U Zagreb su se trebali vratiti idućeg dana, ali na internetu nije bilo informacija kad autobus polazi iz Vodica. Zvao je Arriva grupu, u čijoj je grupaciji APP Požega.

– Gospođa s druge strane slušalice bila je zatečena jer u računalu nije bilo informacija da taj autoprijevoznik vozi prema Zagrebu. Čak nije imala informacije da su dva autobusa došla u Vodice – prepričava Sven i dodaje kako je na kraju zvao Autobusni kolodvor u Vodicama te je rezervirao kartu autobusa APP Požege koji vozi prema Osijeku, ali je trebao stati u Zagrebu.

– Prihvatio sam, čak rezervirao karte za 15 kuna i odjavio apartman u kojem sam bio s obitelji. Bus je trebao krenuti u 20.50, ali je kasnio do 21.15. A onda smo doznali da on ne vozi preko Zagreba. Šokirao sam se – govori on.

Kako nisu imali autobus, spojili su dva stolca u fast foodu na kolodvoru gdje je njihova kći spavala, a oni su tražili autobus. U 23.30 sati došao je autobus drugog prijevoznika i njime su se vratili u Zagreb, a kartu su platili 348 kuna.

Iz Arrive grupe potvrdili su događaj i iskazali žaljenje, a obitelji su vratili sav novac. Potvrdili su informacije koje je naknadno doznao i Sven – da od 1. srpnja do 31. kolovoza njihov autobus ne vozi između Vodica i Zagreba.

Komentara 3

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
08:27 04.07.2019.

Koji naslovi, "drama u Vladi, drama na autobusnom kolodvoru". Da nije I drama u spajzi Mice Trofrtaljke jer se smanjuje zaliha slatkog od jabuka?

ST
stefj
09:05 04.07.2019.

Interesantno... Obično se radi na tome da turisti pošalju novac, a uopće ne dođu, no ovaj puta turiste nisu pustili da odu...

DU
Deleted user
10:28 04.07.2019.

Načelno govoreći, ogromna je razlika u percepciji overbooking-a kad su u pitanju avioprijevoznici, gdje se to tumači kao onaj krajnji kunst marketinga, da se proda više karata nego što ima sjedala i time se ponose i najviše skupe avio kompanije svijeta, od busnih prijevoznika - gdje svaki takav, možda i nenamjeran pokušaj, skonča u medijima popraćen narodnim gnjevom. Dakle, ni med cvetjem ni pravice! Da je neka aviokompanija preko neke agencije prodala karte za nepostojeći let - ništ, ujeo vuk magare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije