Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SUSJEDA

Pročitajte kako mediji iz susjedstva komentiraju izbore, Srbi pišu o velikom iznenađenju

Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru HDZ-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
05.07.2020.
u 23:01

"Izlaznost na izborima u Hrvatskoj bila je oko 46 posto što je tri posto manje u odnosu na nedavne u Srbiji", piše Blic.

Izbori za novi saziv Hrvatskog sabora izazvali su veliki interes u susjednim državama. Donosimo pregled medija iz susjedstva nakon što je postalo jasno da je HDZ pobjednik današnjih izbora.

"Veliko iznenađenje je slabiji rezultata od očekivanog opozicijske koalicije lijevog centra Restart na čelu sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) koja osvaja 45 mandata. Predizborne ankete predviđale su izjednačeni rezultat, a neke čak i pobjedu SDP", navodi srbijanski B92, dok na Blicu navode:

"Izlaznost na izborima u Hrvatskoj bila je oko 46 posto što je tri posto manje u odnosu na nedavne u Srbiji."

Portal Radiotelevizije Srbije piše da je koalicija Možemo iznenađenje izbora, da se od predsjednika SDP-a Davora Bernardića traži da podnese ostavku, dok se o uspjehu HDZ-a na izbornima navodi:

"Prema ovim rezultatima, HDZ bi mogao vladu formirati sam, uz pomoć neke manje stranke ili predstavnika nacionalnih manjina."

Sarajevski Dnevni avaz napominje da je ovo "uvjerljiva pobjeda HDZ-a i Andreja Plenkovića, a potop Restarta".

Klix piše da su Hrvati iz BiH uvjerljivo glasali za HDZ, dok Nezavisne novine pišu da HDZ uvjerljivo vodi iako su analitičari najavljivali da će ovo biti najneizvjesniji izbori do sada.

Slovenski Dnevnik u opširnom članku navodi da su "suprotno istraživanjima javnog mišljenja, HDZ i aktualni premijer Plenković jasni pobjednici parlamentarnih izbora".

Delo navodi da je platforma Možemo najveće iznenađenje izbora "osim uvjerljive pobjede HDZ-a i loših rezultata Restart koalicije".

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:10 05.07.2020.

Ovo nisu izbori već je ovo Hrvatski cirkus te sramota i sumrak demokracije na koju se vlastodršci pozivaju!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije