Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSPJEH TVRTKE FIREFLY

Probno lansiranje pošlo po zlu: Raketa Alpha Firefly Aerospace eksplodirala na nebu iznad Tihog oceana

Eksplozija prve  rakete Alpha Firefly Aerospace pri probnom lansiranju u bazi Vandenberg u Kaliforniji.
Foto: GENE BLEVINS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
03.09.2021.
u 10:21

Tijekom probnog leta raketa je nosila tehnički teret

Svemirska tvrtka Firefly lansirala je svoju raketu Alpha prvi put u četvrtak navečer, ali nekoliko minuta nakon uspona došlo je do problema sa svemirskim vozilom, a onda i do eksplozije na nebu iznad Tihog oceana kod obale Kalifornije. Firefly je pokušavao dosegnuti orbitu, a njegova raketa Alpha kretala se supersonično netom prije kvara, javlja CNBC pozivajući se na snimku kontrole misije.

“Alfa je doživjela anomaliju tijekom prve faze uspona koja je rezultirala gubitkom vozila. Nakon što prikupimo više informacija, bit će dostavljeni detalji”, objavila je tvrtka u tweetu.

Eksplozija prve  rakete Alpha Firefly Aerospace pri probnom lansiranju u bazi Vandenberg u Kaliforniji.
1/6

Raketa Firefly’s Alpha visine je 95 stopa, a dizajnirana je za lansiranje 1000 kilograma korisnog tereta u nisku Zemljinu orbitu – po cijeni od 15 milijuna dolara po lansiranju. Tijekom probnog leta raketa je nosila tehnički teret.

Ključne riječi

Komentara 9

CR
credo
10:53 03.09.2021.

A to ne steti klimi kao plasticne vrecice?! Zasto se ne pise o posljedicama ovog pokusica? Recimo…

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:53 03.09.2021.

Google Translate prevodi s engleskog na hrvatski, ali ne pretvara stope u metre!

PO
pointmaker
11:09 03.09.2021.

U meduvremenu klimatske promjene divljaju. Musk i takvi forsiraju taj mars kao da nas tamo sve ceka samo treba otici, umjesto da spasavamo nas planet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije