Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječka hobotnica

Prnjat i obitelj novac od droge štedjeli u banci i ulagali u aute

\'25.10.2010. Rijeka - Pocelo sudjenje narkodilerima na Zupanijskom sudu. Privodjenje na raspravu Milana Stifanica(na slici) i Dalibor Silica. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovačić/PIXSELL
05.04.2011.
u 21:00

Prnjat je u Italiji osuđen na deset i pol godina zatvora zbog droge, a u Rijeci mu se sudi zbog pranja novca stečenog narkotrgovinom

Narkobossu Stjepanu Prnjatu i njegovu kompanjonu Milanu Štifaniću te Daliboru Šiliću i članovima Prnjatove obitelji danas je pred riječkom sutkinjom Ikom Šarić nastavljeno suđenje zbog krijumčarenja i prodaje droge te pranja novca.

U sudnici su samo Štifanić, kojega dovode iz pritvora, i Šilić, dok se Prnjatima sudi u odsutnosti. Stjepan Prnjat u zatvoru je u Italiji, a njegova majka, sestre i žena su nedostupne. Lani u prosincu USKOK je izmijenio optužnicu pa su Prnjatu otpale optužbe za drogu i sada se njemu, majci, ženi mu i sestrama sudi zbog pranja 31 milijuna kuna stečenog narkotrgovinom, a na temelju talijanske presude kojom je osuđen na deset i pol godina zatvora. Za nabavu i prodaju 144 kilograma heroina i kokaina terete se Štifanić i Šilić.

U nastavku suđenja saslušan je tek jedan svjedok koji je opovrgao da je on osoba koja je, kako je to prije kazao zaštićeni svjedok A1, "pala" sa Šilićevom drogom u Njemačkoj.

– Bio sam u Njemačkoj u zatvoru zbog droge, ali to nije imalo veze sa Štifanićem, to je bila moja stvar – kazao je. Predočena dokumentacija Ureda za pranje novca, Porezne uprave i bankarska izvješća čitana na raspravi potvrdili su milijunske novčane transakcije po računima Prnjata i njegovih najbližih te ulaganja u kuće, stanove i automobile.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
Bosnia33
00:58 23.06.2011.

Stipin dolazak u Zenicu je bio kao da dolazi neki Holivudski glumac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije