Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krah procesa

Prnjat će odgovarati pred sudom u Rijeci samo za pranje novca

\'209.12.2010. Rijeka, Nastavak sudjenja Prnjatu i na Zupanijskom sudu. Dolazak Milan Stifanic iz pritvora na raspravu. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovačić/Pixsell
23.12.2010.
u 18:05

Optužbe za organiziranje skupine, nabavu i prodaju droge protiv Prnjata ispale iz optužnice jer je izdvojen iskaz važne svjedokinje

Premda su mu kroz ruke prošle goleme količine kokaina i heroina koje su se dilale u europskim zemljama i u nas, narkobossu Stjepanu Prnjatu pred riječkim sudom, nakon što je danas izmijenjena optužnica, sudit će se samo za pranje novca stečenog prljavim poslom s drogom.

Uz Prnjata, za prikrivanje stvarnog izvora milijuna ulaganih u nekretnine, na račune i u sefove gdje su blokirani, ostale su optužene Prnjatova majka, dvije sestre i žena kojima se kao i njemu, jer služi desetogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji zbog krijumčarenja droge, sudi u odsutnosti.

USKOK je odustao i od optužbi za pranje novca protiv Branka Josipovića, a iz optužnice je "ispao" i Prnjatov kurir Mirko Mikešić, uhićen i osuđen na zatvorsku kaznu u Italiji.

Pošto je žena Prnjatova kompanjona Milana Štifanića, koji je i dalje optužen za nabavu i prodaju droge i pranje novca, iskoristila blagodat nesvjedočenja, iz spisa je izdvojen njezin prijašnji iskaz u kojem je podrobno opisala "putove droge i novca" od Europe do Kolumbije u organizaciji muža i Prnjata, pa su tužitelji morali ublažiti optužbe prema Prnjatu.

No za Štifanića i njegova dilera Dalibora Šilića ostalo je i bez toga iskaza dovoljno da ostanu optuženi za nabavu i prodaju droge u Istri. Štifanić ostaje u pritvoru, a Šiliću je danas pritvor ukinut.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije