Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAČNA LUKA

Privatni zrakoplov iz Dubaija ostao bez goriva na Resniku

Zrakoplov
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
23.02.2019.
u 17:35

U splitsku zračnu luku u Resniku oko podneva neplanirano je sletio mali privatni zrakoplov s pet putnika i dva člana posade koji su putovali iz Dubaija

U splitsku zračnu luku u Resniku oko podneva neplanirano je sletio mali privatni zrakoplov s pet putnika i dva člana posade koji su putovali iz Dubaija, a na splitsku pistu morali su sletjeti jer je zrakoplov bio pri kraju s gorivom. Kako Hina doznaje od direktora zračne luke Pere Bilasa radilo se o zrakoplovu Gulfstream koji se iz Dubaija uputio u Keflavik na Islandu.

Dolaskom u Dubrovnik planirali su tehničko slijetanje kako bi uzeli gorivo, ali s obzirom da je jutros i na krajnjem jugu Hrvatske bila orkanska bura pilot nije uspio prizemljiti zrakoplov.

Zbog jake bure u Dubrovniku koja se nije smirivala preusmjeren je u Split, a kako je dio goriva već potrošio kružeći iznad Dubrovnika kontrolnom tornju u Resniku javio je da mu ponestaje goriva.

Bili smo u pripravnosti i proglasili hitnu proceduru te nije bilo nikakvih problema. Sletio je bez problema. U zrakoplovu je bilo pet putnika, a radilo se o ambulantnom letu. Sve je prošlo bez ikakvog incidenta i panike. Pilot je nakon slijetanja na našu pistu ulio gorivo i nastavio svoj let. Nije to ni prvi ni zadnji pilot koji je bio na 'knap' sa gorivom, rekao je Bilas te dodao da pilot vjerojatno nije računao s tim da će ga u Dubrovniku dočekati tako jak vjetar.

>>Zrakoplov se srušio na ulicu

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:11 23.02.2019.

da, a jumbo na slici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije