Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Prisegom bez lente prekršen zakon?

Zastava i lenta simboli su predsjednika Republike Hrvatske i prema Wikipediji “u upotrebi nije viđena od 2000. godine iako je njena uporaba propisana u zakonom određenim prilikama”.

Komentari 38

PR
Pravedni
22:56 18.02.2010.

Presjednice: N\'ek si pravnik\"nisi nastradalnik,bilo ih je dosta,daj im oprosta!!! legli su jagnjad,pobila i gamad!!!!! rece jedan pisac neka to bude pouka?

VL
BA
baraskada
08:36 19.02.2010.

gosp. Jurašiću, bilo bi dobro da se malo potrudite više od čitanja Wikipedije, kada već pišete o predsjedničkoj lenti. Predsjedničku lentu sigurno u svim svečanim (i zakonom predviđenim) prilikama nose predsjednici Austrije i Njemačke. Koliko znam te države nisu ni u Južnoj americi ni u Africi....

VL
ST
stefau
11:48 19.02.2010.

Izgleda da je ovaj detalj izuzetno vazan u zemlji gdje je 20% stanovnistva bez posla a kopanje po kantama za smece je turisticka atrakcija Zagreba. Znaci vi bi da vam i ovaj predsjednik da zastavice u ruke i naredi da mu pjevate \" Druze...mi ti se kunemo..\" ko i titekovo u tudjmansko doba. Ajde ljdi vratite se malo u stvarnost. Svijet vas prati i smije se.

VL
VO
virko_om
11:15 19.02.2010.

Ni Mesić ni Josipović nisu sretni što su predsjednici Hrvatske ali za sada su se jedino ovdje mogli kandidirati a mi blesavi Hrvati pametujemo i većina ostane doma ne izlazeći na izbore pa dobijemo ljude koji se srame što su predsjednici Hrvatske , više bi volili da su jugosralije......

VL
OB
-obrisani-
14:37 19.02.2010.

Čemu čudenje? Pa zar im nije njihov ideolog, najveći ratni zločinac u povijesti hravtskog naroda, tito, ostavio u zalog onu: \"Ne trebate se držati zakona kao pijani plota...\"

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:56 22.02.2010.

Izostavio je riječ \"Hrvatska\". Hmm... Možda je Josipović postao predsjednik Republike Peščenice?

VL
IN
Internet.
19:50 18.02.2010.

Prisegom bez lente prekršen zakon? Ma nemoguće, pa on poštuje sve zakone ! A da neće i on kao Mesić u Austriji nositi posuđenu austrijsku lentu, kada je već glumio budalu ?

VL
OB
-obrisani-
19:51 18.02.2010.

Neka, ne treba nam ni predsjednička lenta ni onaj ružna zastava predsjednika. To je nepotrebna patetika, a najgore što je loše, nestručno izvedena!

VL
MA
matan91
19:53 18.02.2010.

Samo pogledajte u Italiji, predsjednik nosi lentu, predsjednik vlade u svečanim prilikama, pa sev do predsjednika općina. A kod nas, pa toje zaostalo. Uostalom, predsjednik je ovim pokazao da ne poštuje zakon...

VL
OB
-obrisani-
20:11 18.02.2010.

A zašto bi on poštovao zakon? To za njega ne vrijedi. Pa on je profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu! Ideologija je ispred i iznad zakona. Novi mesić. Che vergogna!

VL
LI
Livi
20:21 18.02.2010.

Zato je Mesic na Beckom balu stavio austrijsku lentu kao austrijski predsjednik. Samo toliko da se znade. Ako nam predsjednici tako postuju svoju zemlju, sta cemo ocekivati od ostalih. Eto prvog razocaranja i prve neistine novog Predsjednika, koji je obecao da ce se drzati zakona. Dao Bog da to bude i zadnje prekrseno obecanje!

VL
PR
prix
20:41 18.02.2010.

ovo stvarno nisam znao, i sram me je! al zato krivim isključivo mesića! krivio bi i josipovića ali kako sam nisam znao nemam obraza...

VL
PI
pistaljka
20:56 18.02.2010.

Jadna je ta stvarnost u kojoj većina naroda ne sudjeluje i protiv čije se volje razvijaju događaji. Mediji se trude puhati u balone koji su šuplji. Čitava predstava inauguracije jest bila mizerna: govor novog predsjednika neuvjerljiv, Josipovićevo ispuštanje Hrvatske u samoj prvoj rečenici prisege nije samo simboličan, nastavak nezakonitog ignoriranja predsjedničke lente sa zastavom (praksu je inaugurirao mrzitelj Prvog Predsjednika Hrvatske ovo čudovište Mesić) strši nepravedno i samoubilački. I Crkva u Hrvata je dala svoj obol kratkom zvonjavom, valjda kako bi rastjerali crvene vragove u zraku iznad pozornice. Prisustvo Carla Bildta (toliko puta dokazanog neprijatelja Hrvatske), izmjenjeni hvalospjevi prijašnjeg i novog predsjednika, pohvale tradicionalnih neprijatelja Hrvatske, svima bi nam trebali nešto reći o novom predsjedniku. Uglavnom britanska politika je zadovoljna, a bila je zadovoljna i sa Mesićem. Nije važno što domovinski generali misle ili većina državotvornih Hrvata. Glavni sponzori, tzv. \",međunarodna\" zajednica je zadovoljna, Srbi su zadovoljni, projugoslaveni su zadovoljni, Mesić i mesićevci su zadovoljni - blago Hrvatskoj, jer ludosti nikako doći kraj. Josipović je \"izabran\" kako ne bi Mesić dospio na sud za VELEIZDAJU i druge kriminalne radnje. Hoće li ipak hrvatski narod biti dovoljno hrabar, pravedan i istinoljubiv i privesti uskoro tog krivokletnika, lašca i kriminalca na sud?

VL
TH
thevoice
20:56 18.02.2010.

Marinko , a dali je isto tako krsenje zakona kada te poslodavac prijavljuje na minimalac ? ,kada ti prekovremene i terenski dodatak daje na ruke ili ti uopce ne daje ? kada te poslodavac ne prijavljuje i radis na crno?? kada ti drzava uzima harac ? kada ti je PDV najvisi u europi?kada se cijena struje povisuje bez ikakve kontrole ? dali je po zakonu unistavanje drzave , pljackanje od strane vladajucih ? dali je prodaja ine ili plive bila po zakonu ? .... ne , bitna je lenta zar ne !

VL
AP
apropos
21:46 18.02.2010.

Apsolutno je točno ovo dolje napisano, kad se vidi tko je sve zadovoljan izborom predsjednika- nema nam pomoći. A igrokaz i pompa u medijima su živa strava. Bivši, koji to nikako ne može podnijeti, bezlični novi, a tek izbor novinara:ra: Bago na Novi, Stanković na HRT-u? Čestitka od britanske kraljice?! Ako sam dobro čuo, prvi posjed ove ribice je Brisel! Ponavljam: nema (stvarno nam nema) pomoći!

VL
PR
Pravedni
22:52 18.02.2010.

apropos Koju ti pomoc trazis? \"PRESJEDNIK KAZE TAKO NAM JE BOG DAO! Pa sada uzivaj prijatelju,suze i plac nista nepomazu!

VL
DO
doktorica
07:51 19.02.2010.

Nije vrijeme za lente i rastrošnost .

VL
TC
tomo crni
08:21 19.02.2010.

\"Lenta predsjednika Republike Hrvatske je znak predsjedničke časti” .............pa ovi novi predsjednici nemaju casti, zato i ne stavljaju lentu!!

VL
Avatar punkufer
punkufer
10:14 19.02.2010.

Predsjednik Tuđman je uveo simbole vlasti i državnosti jer oni doprinose nacionalnoj i državnoj samosvijesti. Uopće nije čudno da je prva Mesićeva odluka bila da ih ukine.

VL
SO
Somelier
10:31 19.02.2010.

\"Prisegom bez lente prekršen zakon?\" Pa zar si za sve nismo sami krivi. Ja se više puta zapitam da kakovi smo mi to ljudi kada dajemo državu na upravljanje onima koji je uopće nisu željeli. Od 2000 godine od dolaskaa SDP-a i koalicije na vlast, počinje \"prava\" rasprodaja i \"pravo\" zaduživanje Republike Hrvatske. U četiri godine zadužili su Hrvatsku više nego Tuđman za 10 godina koji je k tome vodio rat i otplačivao bivši Yugoslavenski dug. Htio bih ustvari spomenuti koliko je Račan volio Hrvatsku tako da nikada nije izgovorio Hrvatska ili Republika Hrvatska već je za to koristio izraz \"Ova zemlja\". Mesić je maknuo \"povijesnu Gardu\" i lentu što inaće sve prave i kulturne države imaju. Napravio je iz predsjedničkih dvora cigansku mahalu. Kada je izabran novi predsjednik, rekao sam da netreba ništa drugo raditi već neka samo brine da se svi Hrvatski praznici dostojno proslave a pogotovo da cijela Hrvatska bude u to vrijeme okičena i prošarana zastavama. Pogledajte druge države, a pogotovo Njemačka, Francuska i Amerika. Od 2000 godine uzet je ponos Hrvatskoj državi pa bi bilo lijepo da joj ga ovaj predsjednik vrati ali ne. Priseže bez lente a u prvoj rečenici prisege izostavlja riječ Hrvatska. Ako pogledate komentare gdje piše da je Josipović dao prisegu, mogu se pohvaliti da sam u 12,31 sati prvi napisao komentar o Josipovićevoj \"pogreški\". I to je protu ustavno i nezakonito pa se zakletva morala ponoviti. Zato uzalud nam nada u poštenje kada se već na zakletvi vara. Onaj koji se stidi nositi svečanu državničku lentu nije niti zaslužio da bude predsjednik Hrvatske države.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.