Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN USTUPLJEN IZ BiH

Pripadnika HVO-a terete da je ubio zarobljenog pripadnika Armije BiH

HVO
Duško Jaramaz/Pixsell
05.07.2022.
u 16:17

Prema optužnici 53-godišnjak se tereti da je 31. svibnja 1993. na području Uskoplja - Gornjeg Vakufa (Bosna i Hercegovina), kao pripadnik jedne od postrojbi HVO-a počinio ratni zločin.

Muškarac (53) optužen je za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a optužnicu je protiv njega podigao ŽDO Zagreb.

Riječ je o postupku, barem po onom što je priopćilo tužiteljstvo, u kojem je istraga inicijalno pokrenuta u BiH. Prema onom što je priopćeno, hrvatsko tužiteljstvo je postupilo po zamolnici nadležnog tijela iz BiH, jer je taj predmet, kako se navodi, nadležno pravosudno tijelo BiH ustupilo Hrvatskoj temeljem međunarodne pravne pomoći.

Prema optužnici 53-godišnjak se tereti da je 31. svibnja 1993., tijekom oružanog sukoba između postrojbi Hrvatskog vijeća obrane i Armije Bosne i Hercegovine na području Uskoplja - Gornjeg Vakufa (Bosna i Hercegovina), kao pripadnik jedne od postrojbi HVO-a počinio navedeni ratni zločin. Nakon što su u selu Dobrošin zarobljeni pripadnici Armije BiH i nasilno uvedeni u kombi, okrivljenik je sjedio na suvozačevom mjestu u tom kombiju. Prema optužnici 53-godišnjak je držao pušku uperenu prema zarobljenicima, a potom je jednog od ratnih zarobljenika, kada se vozilo zaustavilo i usmrtio. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije