Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA OD NEKOLIKO TISUĆA KUNA
Povratak na članak

Prijevara: Banka joj na e-mail poslala ponudu za 150.000 kuna kredita

- Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je neodgovaranje, odnosno ignoriranje te brisanje sumnjivih poruka - smatra policija

Komentari 2

ME
Menjik
11:54 10.10.2019.

čuj, prevara?! pa tko joj je kriv što je naivna i na takve sumnjive mailove odgovara.

VL
Avatar rpesevski
rpesevski
13:39 11.10.2019.

Nitko nikome u životu ništa ne poklanja, osim ako taj netko nije blizak (majka, otac, supružnik i tako dalje), nitko nikoga ne zanima, danas je svaki čovjek bilo kojeg društva potencijalna meta za prijevaru-HOMO HOMINI LUPUS. Ali, ne smijemo izgubiti vjeru u čovjeka unatoč svemu tome, ali to opet ne znači da nasjedamo na kojekakve ponude i poklone koji nisu realni (u ovom slučaju otplata kredita na 20 godina i nije tako nerealna ali izvori su sumnjivi, to ne bi neka osoba koja realno razmišlja povjerovala, no razumijem ženu iz ovog slučaja). Traže se stalno novi i što uvjerljiviji putevi prijevare-važno je sve dobro provjeriti i staviti se u položaj osobe koja vara (''kada bih bio ja sam prevarant što bih učinio?!''). Muškarci imaju ranjivu točku, a to je veza, erotika i seks, što stvara plodno tlo za ''unosne biznise'', druge ranjive točke su novac, nagrade, ''tajanstvene obožavateljice'', općenito materijalni interesi, dobitci ''iz neba'', lažna predstavljanja i kobajagi provjere novaca (na meti su starije osobe, davale bi novac ''na provjeru da nije lažan''), lažne maserke (jedna masira, druga krade), i tako dalje, i tako dalje. Oprez je majka sigurnosti, savjet je nikada ništa unaprijed plaćati i sve, sve dobro provjeriti (nervoza i požurivanje su osobine potencijalnog prevaranta, iako su oni i tu školu prošli i u takvim situacijama su smireni). Naivnost je ljudskog roda, ali se skupo plaća na vlastitoj koži.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.