Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA O TURIZMU

Prihodi hotelijera niži od 25 do čak 75 posto

Emica Elvedji/PIXSELL
06.10.2020.
u 21:16

– Ljetovanja će i dalje biti tražena, i to prvenstveno u susjedstvu, što je šansa za Hrvatsku – ističe Topalović i otkriva da će domaće hotelijerstvo 2020. završiti s padom prihoda od 25 do čak 75 posto

U svakoj drugoj hotelskoj kući očekuju da će za potpuni oporavak od koronakrize trebati godina ili dvije, a u svakoj trećoj i više od dvije godine. Hrvatski je turizam u 2020. prošao bolje od prosjeka, a nema razloga, rekao je Siniša Topalović iz Horwath HTL-a na konferenciji ‘Može li hrvatski turizam 365’, da se već dogodine taj rezultat ne popravi možda i 20 posto.

– Ljetovanja će i dalje biti tražena, i to prvenstveno u susjedstvu, što je šansa za Hrvatsku – ističe Topalović i otkriva da će domaće hotelijerstvo 2020. završiti s padom prihoda od 25 do čak 75 posto.

To ne čudi, jadranske su cijene u prosjeku spuštane 25 posto. Ministrica turizma Nikolina Brnjac svejedno smatra da je moguće dosegnuti 50 posto od lanjskih 12 milijardi eura turističkih prihoda. Podsjeća da je ljetos ostvareno 60 posto lanjskog prometa. Dobre rezultate, ističe, možemo zahvaliti dobroj sigurnosnoj situaciji. U jadranskim hotelima, primjerice, koronavirusom nije se zarazio nijedan gost. Turizam će o epidemiološkoj slici ovisiti i dogodine, kao i o ujednačenim kriterijima za prekogranična putovanja s čime je EU ove godine prilično kiksala

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije