Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Priču o slavonskobrodskoj srednjoj školi došao je snimiti i BBC

Brođani su pokazali da uistinu žive Školu za život te da i dalje održava europsku reputaciju.
04. listopada 2019. u 18:25 4 komentara 1970 prikaza
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/14

Povodom obilježavanja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu organizirala je školski festival "Satirova jesenska riznica" kojim je istaknula najbolje strane strukovnog obrazovanja i pokazala na koji način oni u školi povezuju međupredmetne teme i kako žive "Školu za život".

Blaženka Divjak: Za projekt cjelodnevne nastave planiramo bitna ulaganja u infrastrukturu Cjelodnevna nastava Kreće novi pilot-projekt: Prije devetogodišnje škole povećat ćemo broj školskih sati

Nastavnici strukovnih i općih predmeta pokazali su kako učenike dovode do vještina potrebnih za njihovo profesionalno i osobno usavršavanje međusobnom suradnjom preko međupredmetnih tema i korelacijom među nastavnim predmetima. Brođani su pokazali da uistinu žive Školu za život te da i dalje održava europsku reputaciju. Koliko su postignuća ove škole odjeknula u svijetu, govori i podatak da je o reportažu o njima došao snimiti i BBC.

Reljkovićeva škola postat će mentor regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. Na sastanku zamjenika župana Damira Mirkovića i ravnateljice škole Marije Tomić s državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanjom Putica razgovaralo se o aktivnostima koje škola u tom smislu treba provesti i važnosti realizacije te odluke u kontekstu povezivanja obrazovanja i tržišta rada te razvoja gospodarstva.

Škola pokriva velik broj struka – od poljoprivrede, šumarstva, prehrane i ekologije do kemije, veterine i geodezije.

Učionica STRUČNJAK TVRDI 'Učenici bi zadaću trebali napisati u školi, a doma se posvetiti sebi i prijateljima!'

- Činjenica da smo dobili status mentora predstavlja veliko priznanje za naš dosadašnji rad. Mi smo osmislili jednu shemu po kojoj bi mentorski centar bio upravo ona veza između znanstveno-istraživačkog rada i rada koji treba napraviti na terenu – rekla je ravnateljica škole Marija Tomić.

Ova škola razvija specifičan oblik poduzetničke potporne infrastrukture i surađuje s pedesetak OPG-ova i poduzetnika, a zajedno s Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj i Veleučilištem u Slavonskom Brodu čini regionalni centar izvrsnosti. Kao škola mentor prenosit će stečeno iskustvo i znanje na druge regionalne centre kako bi što prije ostvarili svoje zacrtane ciljeve, prilagodili se tržištu rada i dobili potrebno znanje i uvid u nove tehnologije, inovacije i istraživanja.

osvanuo novi natpis
Salona više nema: Gdje je sada frizerka Kolinde Grabar-Kitarović koja si je jednom objavom uništila ugled
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema
  • Rmpajlija:

    Zanimljivo je kako se ne spominje čovjek koji je školu učinio takvom kakva jest. Vlado Prskalo.

  • Barbasmora:

    Živeli slavonski brodci!