Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fra Prč

Pretražit će fratrov auto, jahtu 'Lucky me', stan...

šime nimac
Foto: Frane Šarić
1/4
23.10.2012.
u 18:10

Istražnom sucu nije rekao ništa na optužbe da je otuđio 10 milijuna kuna crkvenog novca nakon prodaje zemljišta u Baškoj Vodi

Biogradska je policija danas poslijepodne, prema nalogu suda, počela s pretragom imovine fra Šime Nimca. Oko 19 sati policija je započela i s pretragom jahte "Lucky me" u vlasništvu fratrove prijateljice, no njega pored jahte nismo vidjeli.

Podsjetimo, nakon što ga je policija pronašla u Zagrebu i privela, fratar nije istražnom sucu u Splitu ništa odgovorio na optužbe da je otuđio gotovo deset milijuna kuna crkvenog novca nakon prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi. Sud mu je dopustio da se brani sa slobode, ali je naložio pretragu njegove imovine.

Na fra Šimu Nimca navodno glasi samo skupocjeni Passat, ali pretraga obuhvaća više toga. Također, pretraga bi trebala obuhvaćati i stan u Biogradu, za koji se također tvrdilo da je fratrov, a on je pak to demantirao tvrdeći da je riječ o stanu njegove obitelj iz obližnjih Lišana. Ispred biogradske policije, gdje je fra Šime Nimac ostavio putovnicu i gdje se treba jednom tjedno javljati dva mjeseca, bio je parkiran njegov Passat. To je vozilo danima prije bilo parkirano u biogradskoj marini, tik uz jahtu "Lucky me" za koju se tvrdilo da je također u vlasništvu fratra.

U biogradskoj marini rekli su nam da je policija po Passata poslala "pauk-službu" koja ga je prevezla u policijsku postaju. Tijekom pretresa jahte u biogradsku marinu došlo je više policajaca u civilu i u službenim odorama te djelatnici DORH-a. S novinarima kojima je pristup jahti zabranjen nisu htjeli razgovarati, pa tako ni reći jesu li tijekom pretrage auta, stana i jahte išta pronašli.

>>Ugostila fra Nimca: Nazvao me i pitao: 'Goga, mogu li k tebi?'

Komentara 9

CH
CH2710
22:14 23.10.2012.

. Fratar, svećenik (!?) A po čemu je on to "sveti"...???

SI
sirena50
22:29 23.10.2012.

Policija uhvati lopova, zatim ga ujutro pusti na slobodu, a nakon dva dana ide u potragu za opljačkanim novcem i to na mjestima na kojima bi ovakav profil lopova sigurno ostavio dokaze, luda kuća,

ST
stevica
20:12 23.10.2012.

Fratar pa ima jahtu!!!???Ako se zna da mu treba 4000 kuna za gorivo da bi se provozao jahtom 100-tinjak km,onda se postavlja pitanje-odkud mu lova. Crkva,draga postena,sad razumijem zasto se svom snagom bori za pljackase drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije