Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugroženi rezervoari
Povratak na članak

Presušuju svjetska jezera: 'Posljednjih godina dolazi do nestašica vode u brojnim regijama'

Znanstvenici su objavili da su neki od najvažnijih svjetskih izvora slatke vode, podsjećaju da prirodna jezera i rezervoari čuvaju oko 87 posto slatke vode na Zemlji. Studije provedene posljednjih godina ukazuju na to da se volumeni jezera širom svijeta konstantno smanjuju, istaknuli su da je isušivanje velikim dijelom prouzročeno globalnim zagrijavanjem i ljudskim aktivnostima.

Komentari 1

US
ustrajan
16:56 24.05.2023.

Rezervoari pitke vode presusuju jer je sve vise ljudi koji zive sve lagodnije a u isto vrijeme se ne grade novi rezervoari! Pogledajte samo koje su poplave bile nedavno i sva ta voda je pustena bez da je ista spremljeno za kasnije susno razdoblje! Kako se grade nasipi pokraj rijeka za obranu (uvijek neuspjesnu jer uvijek dode visa voda) tako bi se moralo graditi nasipe oko niskog terena za kreiranje novih jezara i mocvara za spremnike pitke vode.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.