Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak:

'Presude u korist potrošača i dalje pljušte i to nas veseli'

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
31.07.2019.
u 09:39

- Vjerujemo da će do 2023. godine svi koji nisu tužili podići svoje privatne tužbe i na taj način vratiti novac koji su im banke otele svojim nepoštenim, nesavjesnim i konačno nezakonitim poslovanjem - poručili su iz udruge.

Unatoč odluci suda da banke moraju dostaviti dokumentaciju za izračun tužbenog zahtjeva, banke to i dalje ne čine, što je izazvalo ogorčenje u Udruzi Franak. 

- Pokušaji banaka da osujete potrošače u njihovim pravima uistinu su besprizorni i kriminalni. Tako je zbog žalbe Addiko Bank d.o.o. na rješenje Općinskoga suda u Osijeku kojim je naložena dostava dokumentacije za izračun tužbenog zahtjeva, Županijski sud u Osijeku riješio da se žalba banke odbija te da banka mora sudu dostaviti svu potrebnu dokumentaciju za izračun tužbenog zahtjeva. Nakon što je u nekoliko navrata Agencija za zaštitu osobnih podataka naložila bankama da se dokumentacija po kreditu mora besplatno dostaviti potrošaču koji to traži, neke banke i dalje ne odustaju od svojih kriminalnih radnji pa tako niti na sudski nalog ne žele odmah dati dokumentaciju, nego se žale višem sudu, koji potom žalbu odbija kao neosnovanu - stoji u priopćenju Udruge Franak.

Nadalje, pitaju se kada će konačno završiti "nesavjesno, nepošteno i nezakonito djelovanje banaka u Republici Hrvatskoj" te zašto HNB i vlast dopuštaju bankama "njihovo kriminalno ponašanje".

Unatoč takvom ponašanju banaka, veseli ih što sudovi ipak donose presude u korist potrošača te ističu da će oni nastaviti i dalje pružati pravne savjete osobama koji žele tužiti banku.

- U očekivanju konačne odluke Vrhovnoga suda RH veseli nas svaka nova presuda u korist potrošača. Vjerujemo da će do 2023. godine svi koji nisu tužili podići svoje privatne tužbe i na taj način vratiti novac koji su im banke otele svojim nepoštenim, nesavjesnim i konačno nezakonitim poslovanjem. Nevjerojatno je da pravna država tako dugo tolerira samovolju i pljačku koju banke provode nad hrvatskim građanima već gotovo dva desetljeća. Udruga Franak neće odustati od svojega puta prema konačnoj pobjedi i prekidu svih bankarskih nezakonitosti, ali prije svega banke moraju vratiti sav novac koji su neosnovano stekle uz pripadajuće zatezne kamate - zaključuju u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sani1
10:07 31.07.2019.

I onda vam Milanović ne valja. Pa ono što je taj napravio za “švicarca” nadilazii sve ono što su oni prije ili će oni poslije njega napraviti. Hrabrosti mu nikad nije falilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije