Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Prpić

'Prestajem s radom u Hrvatskoj, hvala Liniću na otvaranju očiju'

Hrvoje Prpić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL/ Facebook
14.02.2014.
u 12:06

Poznati investitor Hrvoje Prpić odlučio je svoje poslovanje maknuti iz Hrvatske, na čemu se zahvaljuje ministru financija Slavku Liniću.

Hrvoje Prpić, poslovni anđeo, suosnivač i bivši suvlasnik HG spota, objavio je na svom Facebook-profilu da prestaje s radom u Hrvatskoj i odlazi u inozemstvo. Na to ga je nagnalo sudsko rješenje kojim se odbija žalba na postupak Porezne uprave koja je, kako kaže Prpić, zablokirala sredstva na računu zbog, prema ocjeni inspektora, neispravnih računa njihova dizajnera. 

– Evo, to je to, prestajem s radom u Hrvatskoj. Ovo što imam ovdje, to ću polako rasprodati i svaku novu firmu koju ću otvarati, otvorit ću je vani. Svakom investitoru savjetovat ću da ne ulaže u Hrvatsku, a sve to ću zahvaliti g. Liniću (g. Linić zahvaljujem na otvaranju očiju). Oleg, bio si u pravu. Isprike na svim mojim izjavama da ovdje ima nade.

Oduvijek sam vjerovao da su državni službenici jadnici koji će napraviti sve samo da zadrže posao, ali imao sam povjerenja u sudstvo da će sve to ispraviti. Tako je i prije dvije godine došao porezni inspektor u Trillenium, mjesec dana sjedio i kad nije našao ništa, rekao nam je: "Ja, nažalost, nešto moram pronaći. Rekla mi je šefica da se ne vraćam dok nešto ne nađem". I onda je odlučio da su neispravni računi našeg dizajnera jer, kako kaže, nemaju JMBG (imaju OIB i zakon kaže da je dovoljan OIB, ali on je rekao da moraju imati i JMBG). Na našu izjavu da je glupost to što radi, odgovorio nam je: "Znam, ali ja moram nešto naći. Gledajte, vi se žalite na presudu, a ja se neću žaliti na žalbu pa ćete to riješiti na sudu".

Iako sam bio ljutit, rekao sam sam sebi: "Državni službenici su bijednici, ali zato postoji sud da to ispravi". I, naravno, uložili smo žalbu i čekali na rješenje. Porezna je, naravno, u međuvremenu zablokirala sredstva u visini PDV-a tih računa (60-ak tisuća kn).

Danas stiže rješenje suda u kojem kažu da se žalba odbija i da PDV koji je dizajner UPLATIO u proračun ostaje u proračunu, ali da ga mi ne možemo koristiti jer dizajner nije ispravno napisao račun. Nije bitno ni to što je on ispravio račun da odgovara nekom službeniku (ne i zakonu jer je zakonu odgovarao otpočetka). I ne samo to, nego mi zaračunavaju kamate na PDV koji su držali kod sebe pa sve do današnjeg dana. Kamate na novac koji su čuvali da mi ga netko ne ukrade?

Ako sve bude u redu s Trilleniumom, očekujemo ulaganje od dva milijuna eura i vjerujte mi da ću učiniti sve da nijedna kuna ne dođe na ovo tržište. Ako će i biti programera iz ove male, korumpirane državice, morat će se preseliti u neku drugu jer ja ovdje više ne radim – napisao je Prpić. 

>> 'Poduzetniku su uspjeh i posao važniji od godišnjeg odmora'

Komentara 298

DU
Deleted user
12:11 14.02.2014.

Pogodak u sridu !! država kućnim prijateljima i partijskim kolegama oprašta stotine miliona kuna duga a ganjaju firme zbog zareza ili 3 kune viška u blagajni ..strašno

CH
chemica
12:20 14.02.2014.

Znam i ja jednog koji je tako puko pa sve rasprodao i vratio se nazad u Njemačku zbog terora inspekcije. Pet puta je sve bilo uredu, a šesti put "pronađu" da prostor više ne odgovara zakonskim uvjetima jer se promijenio pravilnik (!?) i odrežu ti kaznu od dvadesetak tisuća kuna. Tužiš ih reda radi jer znaš da si u pravu, a u isto vrijeme staviš ključ u bravu ( pošalješ desetak ljudi na burzu) i zbrišeš iz ovog "raja na zemlji" koji više sliči devetom krugu Pakla. Kako je bilo pod HDZ-om, tako je i pod SDP-om. Nema neke razlike. Državni službenici se ponašaju kao mali bogovi. U Njemačkoj nije tako pa čak ni u Sloveniji. Da, ali to je Evropa. Ovdje je pak samo na papiru. U stvarnosti je i nadalje brdoviti Balkan.

Avatar Robert28
Robert28
12:31 14.02.2014.

USKOK i DORH bi se trebali baviti poreznim teroristom Linićem, a i USKOK-om i DORH-om bi se ne netko trebao baviti jer su sluge SDP-a koje se obračunavaju sa svima koji su trn u oku Milanoviću. Ovaj teror, strah i prijetnje koje provodi Milanović pa i ministri poput Jovanovića i Linića koji zloupotrebljavaju institucije i represivni aparat uništava Hrvatsku i njeno gospodarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije