Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobbing?

Premješten kapetan koji je Schettinu zapovjedio da se vrati na Concordiju

costa concordia
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.09.2014.
u 15:16

- Jako sam ogorčen. Smatram da je riječ o mobbingu - kazao je De Falco

Iz operativnog odjela Lučke kapetanije u Livornu, kapetan fregate Gregorio De Falco (49) premješten je u urede. De Falco je postao poznat u cijelome svijetu kada je u noći 13. siječnja 2012. godine zapovjedio kapetanu broda Concordia Francescu Schettinu da se odmah vrati na plovilo koje je počelo tonuti.

- Vratiti se na brod, ku...ac! - kazao je De Falcu Schettinu koji je napustio brod dok je na njemu još bila većina putnika. U brodolomu Concordije poginule se 32 osobe, a De Falco je kukavičkom zapovjedniku kazao kako se mora vratiti na brod i koordinirati operacijom napuštanja broda.

"Smatram da je riječ o mobbingu"

- Jako sam ogorčen. Smatram da je riječ o mobbingu - kazao je De Falco kojem je sada, nakon deset godina operativne službe, kazano kako mora otići raditi u urede lučke kapetanije.

- Vojno sam lice i prihvaćam premještaj - kaže De Falco, ali ako bude ocijenio kako je riječ o mobbingu mogao bi se žaliti sudu. Schettino je u srpnju ove godine sudjelovao na jednom predavanju i nekoliko minuta govorio na sveučilištu La Sapienza u Rimu, a pravi heroj spašavanja broda Concordia, De Falco, sada je premješten.

>>Dok je budu teglili, Costi Concordiji ne smije se približiti ni jedno plovilo

>>Nova policijska snimka otkriva raspadajuću unutrašnjost Costa Concordije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije