Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminuo Žarko Peša 'Leopard', ratni zapovjednik Sunje

Žarko Peša Leopard
Foto: Privatni album
1/2
22.08.2020.
u 12:54

Umirovljeni brigadir preminuo je od zastoja srca, a kako se doznaje, već je dugo imao srčanih problema

Žarko Peša 'Leopard', ratni zapovjednik Sunje, preminuo je u svom domu, doznaje portal Direktno

Umirovljeni brigadir preminuo je od zastoja srca, a kako se doznaje, već je dugo imao srčanih problema. Od 1993. do 2003. godine upravljao je zagrebačkim Hipodromom, odnosno Konjičkim društvom Zagreb. 

Živio je u Komiži na Visu gdje se bavio poljoprivredom. 

Peša je postao poznat široj javnosti i po emotivnom videu nakon smrti generala Slobodana Praljka u Haagu. "Danas kad je shvatio da ga je izdala hrvatska država, da su ga prodali, svi su ga zanemarili... Jedini izlaz  je bio to što je napravio. Ja mu se divim. Za mene je on heroj. Što više da kažem...", rekao je tada Peša.

Prije mjesec dana ogorčeno je progovorio za 24sata.

- Da sam znao da ćemo imati ovakvu državu, nikad, nikad ne bih otišao u rat! Toliko je mladića poginulo, zar za ovo?! - rekao je očajni Peša prje mjesec dana za 24sata, ljut što se, nakon kupnje zemlje na Visu suočio s birokratskim ucjenama, pa je morao državi dokazivati da na toj zemlji na otoku neće imati vlak ni autoput.

 

Ključne riječi

Komentara 26

LI
Lionking
13:13 22.08.2020.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja

BR
Branitelj2020
13:03 22.08.2020.

Vječna slava Leopardu kojega hrvatski narod neće nikada zboraviti kao što neće zaboravit izdajice iz kriminalno uhljebničkog kartela zvanog HDZ

MP
mp2909
14:19 22.08.2020.

Peša,kume,pokoj ti vječni,nikada ti nije bilo teško pomoći bilo kojem branitelju i to ti nkada nećemo zaboraviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije