Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavnik Kosova

Pregovore s Beogradom najvjerojatnije će predvoditi Thaci

'Kosovo's Prime Minister Hashim Thaci smiles as he attends the Strategic Forum in Slovenia's northern lakeside resort of Bled on September 3, 2012.    AFP PHOTO / JURE MAKOVEC'
AFP/PIXSELL
29.09.2012.
u 19:45

Visoki kosovski dužnosnici su najavili kako predsjednica Kosova Atifete Jahjaga neće predvoditi kosovsko izaslanstvo i "ni na koji način neće biti uključena u dijalog i neće biti dio ekipe koja će razgovore koordinirati".

Razgovore na političkoj razini Prištine i Beograda sa kosovske strane najvjerojatnije će predvoditi premijer Kosova Hashim Thaci, doznaje agencija Beta pozivajući se na prištinske medije. Visoki kosovski dužnosnici su najavili kako predsjednica Kosova Atifete Jahjaga neće predvoditi kosovsko izaslanstvo i \"ni na koji način neće biti uključena u dijalog i neće biti dio ekipe koja će razgovore koordinirati\". Zamjenik premijera Kosova, Hajredin Kuči je rekao kako Vlada Kosova nije odredila glavnog pregovarača i to će ovisiti od toga tko će biti na čelu beogradske ekipe.

- Međutim, ako se odluči da dijalog bude na razini premijera, onda premijer Thacii neće pobječi od političke, institucionalne i ljudske odgovornosti - pojasnio je kosovski vicepremijer dodajući kako je \"i dio međunarodnog faktora utjecao na odluku predsjednice Kosova da ostane izvan dijaloga\". (mf VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije