Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Andrej Plenković
Foto: Vedran Balen
1/6
23.01.2020.
u 17:42

Ovdje radi 860 ljudi, gravitiraju u Slavonski Brod ne samo iz Brodsko-posavske već i Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije. Želimo da se nastavi kvalitetna proizvodnja vagona s naručiteljima iz zapadne Europe, rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković danas je u posjetu tvornici Đuro Đaković u Slavonskom Brodu. Nakon sastanka s predstavnicima Uprave Đure Đakovića, na čelu s predsjednikom Uprave Hrvojem Kekezom, a u prisutnosti gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare te župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića, predsjednik Vlade Andrej Plenković obići će proizvodnu halu Specijalnih vozila. Prema najavama, uz predsjednika Vlade su bili ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar državne imovine Mario Banožić.

Bit će ovo prilika za dobiti odgovore koje očekuju radnici Specijalnih vozila koji još uvijek nisu dobili plaću za mjesec prosinac. Račun Đuro Đaković Grupe još uvijek je blokiran.  

– Cilj našeg današnjeg posjeta Đuri Đakoviću je vezan za nedavnu odluku Vlade da da jamstvo Đuri Đakoviću za ukupno 300 milijuna kuna. Danas se tijekom našeg posjeta potpisao ugovor s Hrvatskom poštanskom bankom za prvih 150 milijuna kuna koji služe za revitalizaciju poslovanja i podloga za restrukturiranje i dugoročnu održivost Đure Đakovića. Smatramo da je ova kompanija u ekonomskom pogledu jedno od glavnih uporišta ove županije, ali i cijele Slavonije. Ovdje radi 860 ljudi, gravitiraju u Slavonski Brod ne samo iz Brodsko-posavske već i Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije. Želimo da se nastavi kvalitetna proizvodnja vagona s naručiteljima iz zapadne Europe – rekao je Plenković nakon posjeta.

Na pitanje tko Vladi daje jamstvo da će nova uprava dobro poslovati rekao je kako imaju povjerenja u njih, ali i u sve zaposlene.

– Pružili smo ruku Đuri Đakoviću koji ima veliku tradiciju. Ono što želimo je da se nastavi ovako kvalitetna proizvodnja vagona s naručiteljima iz država zapadne Europe te naravno i ovaj posebni dio koji se odnosi na vojni program, gdje će u godinama koje su pred nama i Ministarstvo obrane RH biti jedan od važnih naručitelja poslova u Đuri Đakoviću – istaknuo je Plenković.

Podsjetimo, na sjednici Vlade održanoj prošli tjedan donesena je odluka o jamstvu od 300 milijuna kuna. Prvi dio tog iznosa od 150 milijuna kuna iskoristit će se za stvaranje preduvjeta za deblokadu računa, pokretanje proizvodnje i završetak započetih pregovora te plaćanje obveza prema financijskim institucijama.

Drugi dio potpore od 150 milijuna kuna koristit će se za obrtna sredstva za proizvodnju, plaćanje dobavljačima te plaćanje garancija te zaprimljenih avansa. U međuvremenu, Slaven Posavac dao je ostavku na mjesto člana Uprave ĐĐ Grupe.

Komentara 24

IP
iphone8
18:14 23.01.2020.

Sada je sve na upravi. Nadam se da ce ĐĐ ponovno zazivijeti

Avatar Dipsy
Dipsy
18:12 23.01.2020.

Vlada je ucinila svoje, odobrila nova sredstva i jamstva za nastavak proizvodnje

ŠN
šnicl
18:14 23.01.2020.

Duro Dakovic je kompanija s dugogodisnjom tradicijom. Vlada je u njoj prepoznala potencijal i vaznost, misleci pritom na radnike koji bi ostali bez radnog mjesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije