Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HRVATSKA KAO DIO EUROZONE'

Predsjednik Uprave Allianz ZB: Ulazak u eurozonu je jedan od najznačajnijih događaja u modernoj hrvatskoj povijesti

Zagreb: Press "brunch" AZ mirovinskih fondova
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/15
14.07.2022.
u 15:39

Ono što je evidentno jest da ćemo od uvođenja eura imati brojne prednosti, a primarno izostanak konverzijskih troškova za domaće subjekte, kazao je

Danas je u organizaciji Večernjeg lista bila organizirana konferencija 'Hrvatska kao dio eurozone'. Osim premijera Andreja Plenkovića koji je dao intervju 1 na 1 s Mislavom Šimatovićem, na konferenciji su sudjelovali brojni renomirani stručnjaci. 

Zagreb: Press "brunch" AZ mirovinskih fondova
1/12

Kristijan Buk, predsjednik Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, smatra kako je ulazak Hrvatske u eurozonu jedan od najznačajnijih događaja u modernoj povijesti. 

-  Ono što je evidentno jest da ćemo od uvođenja eura imati brojne prednosti, a primarno izostanak konverzijskih troškova za domaće subjekte, kao i jednostavnije privlačenje stranog kapitala koji onda za posljedicu ima brojne ekonomske pogodnosti. Također, ulazak u eurozonu, ako je suditi po dosadašnjim iskustvima, povećava percepciju stabilnosti zemlje, a onda i rast kreditnog rejtinga, što rezultira nižim kamatama na dug zemlje, a onda i tvrtki i građana - kazao je. 

- Za mirovinske fondove kao investitore, ulazak u eurozonu olakšat će pronalaženje kvalitetnih investicijskih projekata, ali i mogućnost zaštite imovine od fluktuacije valuta u trećim zemljama - zaključio je. 

Osim toga, u sklopu konferencije "Hrvatska kao dio eurozone", u organizaciji Večernjeg lista, na panel diskusiji "Eurozona – prilike i zamke za hrvatsko gospodarstvo" razgovaralo se o ekonomiji i životu kakav nas očekuje u eurozoni, benefitima kreditnog rejtinga i povoljnijih kamatnih stopa te što prelazak na euro znači za gospodarstvenike. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije