Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogatstvo različitosti

Predsjednik Josipović na Večeri nacionalnih manjina u Bjelovaru

bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
29.11.2014.
u 21:39

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji po kojoj je Bjelovar stekao prepoznatljivost u njegovanju multietničnosti i multikulturalnosti

- Ovo je večer zajedništva, bogatstva kulture, ljubavi, prijateljstva i razumijevanja. Hrvatska bez nacionalnih manjina ne bi bila ono što danas jeste. Ova ljepota, ovo bogatstvo, ova tradicija koja je dio cjelokupne hrvatske tradicije i koja zaista čini da Hrvatska jest dobar i topli dom svih bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost. Hrvatska mora biti i jeste demokratska država otvorenih vrata, zemlja koja voli i njeguje različitosti - kazao je predsjednik Ivo Josipović obraćajući se večeras u Bjelovaru sudionicima i posjetiteljima tradicionalne 8. Večeri nacionalnih manjina.

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji po kojoj je Bjelovar stekao prepoznatljivost u njegovanju multietničnosti i multikulturalnosti, a sve zahvaljujući ustrajnosti i upornom radu bjelovarske Češke obeci koja je uz podršku Grada glavni organizator manifestacije. Osmo izdanje jedinstvene priredbe okupilo je članove kulturno-umjetničkih društava 11 nacionalnih manjina te kao posebne goste članove HFA Koprivnice koji su predstavljali većinski hrvatski narod.

U prepunoj školsko-sportskoj dvorani oko 400 izvođača napravilo je prekrasan ugođaj izvodeći svoje nacionalne pjesme i plesove čime su pokazali svu raskoš i bogatstvo različitosti folklorne i kulturne baštine koja se njeguje na ovim prostorima. Osim u zanimljivom programu posjetitelji su i ovog puta mogli uživati i u specijalitetima i različitim delicijama nacionalnih kuhinja koje su u predvorju dvorane ponudili pripadnici nacionalnih manjina. Među brojnim posjetiteljima uz lokalne čelnike i predstavnike društvenog i javnog života Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije i ovog puta našao se i značajan broj predstavnika veleposlanstava i konzulata nekoliko susjednih i prijateljskih zemalja.

>> 'Da nije bilo pravde, sve bi ostalo na onome: Tko je jamio, jamio je'

Komentara 4

DU
Deleted user
22:26 29.11.2014.

politolog, pravnik i manjinac blago nama...

SA
santos008
06:39 30.11.2014.

U Predsjednika kosa ko u predsjednika Hajduka.

DH
dalibor.hren
11:26 30.11.2014.

Nosi li sa sobom i glasačke kutije sa zaokruženim listićima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije