Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured K. Grabar-Kitarović:
Povratak na članak

'Predsjednica nije i nikada ne bi tražila povlačenje teme iz slovenskih medija'

Činjenica jest kako je Slovenija prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, te odbacujemo ovaj pokušaj zamjene teza - poručili su iz Ureda predsjednice

Komentari 28

DU
Deleted user
17:31 09.04.2019.

Izgleda da je isti "stručni" tim podmetnuo ,aferu u BiH da posvađa Hrvate i Muslimane i sada u Sloveniji da podigne tenzije. U svemu "stručnjaci" koriste različite metode,a u Sloveniji su zaigrali na Jugoslavene(lijeve i kod njih i kod nas), koje uvijek od 1918. god. pa na dalje velikosrpski hegemonisti uprežu u svoje interese, nažalost dobra ideja u pokvarenim rukama. Sve službe u svijetu rade identično SOA-i, ali ako je razbiju posao je lakši.

VL
CH
che99
06:29 10.04.2019.

ova šta god da napravi nakon toga se ispričava, objašnjava.... drži se lososa rodice i Pelješačkog mosta

VL
VA
Valer
18:57 09.04.2019.

Bosanski popovi zakuhali kašu. Predsjednica kao da je pala s neba, još nije dobila savjet od svojih stotinjak savjetnika.

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
18:44 09.04.2019.

"Pater Tolj igra svoju igru.

VL
AL
AlBundy72
11:29 10.04.2019.

Ona kad govori nezna se dal je to sama smislila ili su jos savjetnici rekli

VL
FR
franjo
21:14 09.04.2019.

Naša lijepa i pametna plavuša .

VL
DU
Deleted user
17:45 09.04.2019.

slovenija se osvećuje jer smo rekli ne glede kacina

VL
PR
Pronto
19:41 09.04.2019.

Piše komentiraj pa ajde da probam.ovi slovenski pioniri otišli u zaborav ..kako se onaj njihov velikan zvao..tito..nebuš.ne

VL
WH
Whipper
19:51 09.04.2019.

A perika užas, vec kada je odabrala i odlucila nositi tu glupost na glavi i praviti dvorsku ludu od sebe, mogla je odabrati i kvalitetniju i bolje izrade, ova kao da je narucena s Alibabe, Aliexpresa

VL
Avatar pira68
pira68
17:30 09.04.2019.

.zapamtite ih...!!!!!!............ .Hrvatski sabor ratificirao je Arbitražni sporazum sa Slovenijom......... I to sa 129 glasova za. Protiv sporazuma bili su jedino Damir Kajin (IDS), Silvano Hrelja (HSU), nezavisni Dragutin Lesar, HDSSB-ovac Boro Grubišic te SDP-ovci Ivica Pancic i Ivo Josipovic.....slijediijedi jos jedan hadezeov uspijeh...atraktivno i interesantno ce biti slusat anemicnog kada bude morao to objasnit svojoj stoki sitnog zuba.... Mislim da nije gotovo,tu je pelješki most,tu je Bosna i Hercegovina,ali niti sa Srbijom nije bilo razgranicenje... ima još tu posla polako, gdje žurite... To je jedna vrsta tragedije što je Hrvatska izgubila Savudrijsku valu, i toga još..., ali sada ce se tek otvoriti Pandorina kutija. Da se ne povjeruje..., Izetbegovic se sjetio sada da nisu na moru definirane granice izmedu Bosne i Hrvatske, a Plenkovic ga naziva prijateljem kao i slovenske politicare. Crna Gora nije odustala od Konavalja i nekih još južnih djelova Jadrana, a tek Srbi ce nam ga zasoliti u istocnoj Slavoniji kao i republika srpska u Posavini.

VL
Avatar pira68
pira68
17:27 09.04.2019.

Vanjsku politiku nam dva i kusur desetljeca vodi umjetno stvorena Tudmanova inteligencija koja vlada i državom a nije u stanju skupit ni tri ovce u stado ! Hrpa nepismenih cobana sa titulama ,nazivima i fejk diplomama za koje još gori i nepismeniji te vjerski ekstremno zatucan dio naroda koji je stekao vecinu ,glasa za iste !...

VL
CP
cpho
17:14 09.04.2019.

Svaka cast Pussy i Plenkyu kako vam peru miniaturne mozgove....Anemicni i "knedla s pantofcaka",,,koji jad i bjeda...

VL
CP
cpho
17:13 09.04.2019.

Jadranka Kosor ..................u crvenoj svilenoj odorici sa osmjehom od uha do uha dogovorila i potpisala sa Pahorom sporazum vesela kao pticica došla pred narod u rekla ja sam uspjela u dva sata što Sanader i Racan nisu u osam godina .......... možete mijenjati kapute i izjave ali ima nas koji se dobro sijecaju....Taj "spor" je riješen odavno, u trenutku kada je kradezeova premijerka potpisala pravovaljan medudržavni sporazum po kojem se UNAPRIJED obavezujemo prihvatiti rezultate arbitraže, bez prava žalbe:....."Clanak 7. ODLUKA ARBITRAŽNOG SUDA (1) Arbitražni sud donijet ce odluku bez odlaganja nakon što pažljivo razmotri sve relevantne cinjenice vezane uz slucaj. Arbitražni sud donosi odluku vecinom glasova svojih clanova. U odluci se navode razlozi na kojima se ona temelji. Uz odluku nece biti priložena pojedinacna ili odvojena mišljenja. (2) Odluka Arbitražnog suda obvezujuca je za stranke te predstavlja konacno rješenje spora. (3) Stranke ce poduzeti sve neophodne korake za provedbu odluke, ukljucujuci, prema potrebi, i izmjenu nacionalnog zakonodavstva, u roku od šest mjeseci nakon donošenja odluke.

VL
CP
cpho
17:12 09.04.2019.

Slovenija prekršila arbitražni sporazum ????Arbitražni Sud je u svojoj odluci,posebno naveo:... 1.da su obadvije strane pristale na poštivanje odluke Suda i da se odluka stupa na snagu danom donošenja iste..... 2.da uplitanje Slovenije u stavljanje dodatnih "dokaza" nije utjecalo na njihovu odluku.... 3.da su akteri tog cinjenja izbaceni iz daljnjeg postupka odlucivanja i da te "dokaze" Sud ne uzima u obzir.Kako i donošenja konacne odluke Suda.............. Stvarno je suludo koliko RH politika laže svoje gradane,kako o odlukamaSuda,tako i o svojim zakulisnim igrama...Na kraju se istina uvijek sazna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.