Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražili rješenja

Predsjednica Grabar-Kitarović i kardinal Bozanić s predsjednikom HAZU-a razgovarali o krizi

HAZU
Foto: HAZU
1/2
20.06.2015.
u 12:19

Tijekom oba posjeta zaključeno je da su uzroci krize među ostalim i urušen sustav vrijednosti i nepovjerenje u institucije, pišu iz HAZU-a.

Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti ovog su tjedna u razmaku od dva dana posjetili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji su s predsjednikom HAZU akademikom Zvonkom Kusićem i članovima Akademije razgovarali o aktualnim društvenim pitanjima i načinima kako Hrvatsku izvući iz društvene i gospodarske krize, izvijestili su iz HAZU-a.

Tijekom oba posjeta zaključeno je da su uzroci krize među ostalim i urušen sustav vrijednosti i nepovjerenje u institucije, zbog čega je potreban zaokret prema novom razvojnom modelu utemeljenom na duhu zajedništva i dijaloga i usmjerenost svih sastavnica hrvatskog društva prema općem dobru, pišu iz HAZU-a i dodali su da su se i Grabar-Kitarović i kardinal Bozanić složili da u tome važan doprinos može dati Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

"Predsjednica Republike je naglasila da Hrvatska treba moderan i proaktivan odnos prema temeljnim nacionalnim vrednotama, uz njegovanje novog zajedništva, novog domoljublja i novog nacionalnog identiteta usklađenog s našim europskim  identitetom. 'Pritom sam uvjerena da je upravo HAZU mjesto gdje valja promišljati našu budućnost i odakle treba započeti stvarati potrebno ozračje u kojemu će se naša Domovina razvijati kao moderna i suvremena država u 21. stoljeću', poručila je Predsjednica, dok je kardinal Bozanić Hrvatskoj akademiji zaželio 'puno uspjeha i puno proročkih inicijativa u ovom vremenu kriza i izazova.'", zaključuju iz HAZU-a.

>>U HAZU predstavljena knjiga Dva života Anice Jušić

>>HAZU: Potrebni su nam staloženost i razum

Komentara 39

Avatar guza guzic
guza guzic
13:15 20.06.2015.

Kolinda vise radi i trudi se od cile vlade,i to nesposobne vlade milanovica,,nego izade ona anketa sto pogada rezultate 2x1 i vidi cuda sdp ne napreduje hahahaha zamisli cak i razlika prevelika,,i jos gore rezimski mediji nesmiju ni objavit tu anketu eto koliko vridi,novinarstvo i vlada trenutno

LA
LaurenceofArabia
16:01 20.06.2015.

Naslov je sam po sebi tendenciozan i sugerira da je predsjednica bila u maltene klerikalnom posjetu HAZU dok to uopce nije slucaj vec su ona i Bozanic bili tamo u razmaku od 3 dana. Zena je pravi drzavnik i ima veliki potencijal; zadnjih mjeseci se naputovala i pokazala veliko razumijevanje za trenutne geopoliticke prilike; mediji joj smjestaju na sve moguce nacine ali : no pasaran. Koli je prva liga.

Avatar Becarina
Becarina
00:27 21.06.2015.

Bravo predsjednice , prvi pravi korak je bio sveta voda na Pantovcaku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije