Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlikovanja

Predsjednica Grabar-Kitarović uručila odlikovanja, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga

Kolinda Grabar Kitarović
Robert Anić/PIXSELL
04.08.2015.
u 13:58

Predsjednica je naglasila kako je operacija „Oluja“' bila čista, legitimna i briljantna vojna operacija kojom je, osim oslobađanja okupiranog područja Republike Hrvatske, spriječena mogućnost genocida u susjednoj Bosni i Hercegovini te je donijela uvjete za stvaranje trajnog mira.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja, promaknuća i pohvale aktivnim i umirovljenim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske na svečanoj akademiji u Ministarstvu obrane.

Čestitajući okupljenima Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“', hrvatska predsjednica je kazala kako se danas prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja - pripadnika oružanih i redarstvenih snaga, kako onih koji su poginuli u operaciji 'Oluja', tako i svih branitelja, ali i civilnih žrtava poginulih u Domovinskom ratu. Prisjetivši se dana uoči „Oluje“, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je, osim one stvarne bojišnice, tih dana postojala i ona druga koja se vodila u diplomaciji i međunarodnim odnosima. Ta bojišnica se, naravno, nikako ne može usporediti s vojnim aktivnostima, jer nisu bili ugroženi životi, no imala je svoj značaj za Republiku Hrvatsku u međunarodnim odnosima, kazala je hrvatska predsjednica.

Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je kako je operacija „Oluja“' bila čista, legitimna i briljantna vojna operacija kojom je, osim oslobađanja okupiranog područja Republike Hrvatske, spriječena mogućnost genocida u susjednoj Bosni i Hercegovini te je donijela uvjete za stvaranje trajnog mira.

Što se tiče Oružanih snaga Republike Hrvatske, Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica istaknula je nužnost daljnjeg obučavanja pripadnika Oružanih snaga, ali i ulaganja u tehniku koja će doprinositi razvoju primarnih sposobnosti Oružanih snaga. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom kako građani u Hrvatskoj prema istraživanjima imaju najveće povjerenje upravo u instituciju Oružanih snaga i dodala kako se nada da će tako biti i ubuduće.

Svoje obraćanje uzvanicima, promaknutim, odlikovanim i pohvaljenim aktivnim i umirovljenim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga, Predsjednica Republike zaključila je riječima kako je mimohod Oružanih snaga 1995. godine bio uvod u vojno-redarstvenu operaciju „Oluja“. „Nadam se kako će mimohod ove godine biti uvod u svojevrsnu 'gospodarsku oluju' koja bi trebala donijeti bolje uvjete za život u Hrvatskoj“, kazala je hrvatska predsjednica.

Povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Predsjednica Republike je posebnu čestitku uputila svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u zemlji i inozemstvu, svim pripadnicima policije, ali i vatrogasaca i svim drugim žurnim službama koje bi trebale činiti novi koncept naše Domovinske sigurnosti.

Komentara 9

Avatar mili99
mili99
14:39 04.08.2015.

Ponosni smo na nasu vojsku i nasu predsjednicu!

Avatar mirica19
mirica19
14:05 04.08.2015.

Predsjednice, naš ste ponos!

Avatar mili99
mili99
14:40 04.08.2015.

Cestitamo, zalaganje i rad se itekako cijene kod predsjednice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije