Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teret krize
Povratak na članak

Prava radnika neće se smanjiti

Premijer Plenković najavio savjet za gospodarstvo, nije ni demantirao ni potvrdio da bi u njemu bila M. Dalić

Komentari 53

FO
FONZA
07:42 28.03.2020.

VL treba citati i komentirati do 8 ujutro i iza 23 sata....dok se ne probude "cuvari lika i djela Velikog Mestra" i krece brisanje komentara i blokiranje sviju koji nisu "na liniji Dragoga Vodje"...

VL
DU
Deleted user
07:21 28.03.2020.

Realni sektor koji hrani javni sektor ide na minimalac. Hdzsdp uhljebi će nam slomiti kičmu. Hdzsdp je i do sada radio na štetu države i građana i ne očekujte da će sada biti drugačije 😒

VL
DU
Deleted user
07:15 28.03.2020.

Plenkovićevi uhljebi mogu mirno spavati. I dalje će ih financirati radnici iz privatnog sektora kojima se već smanjuju plaće.

VL
Avatar comandante
comandante
07:49 28.03.2020.

treba zabraniti otpuštanja radnika... kao Španjolska, dobri su vam bili dok ste ih izrabljivali, vi se bogatili, njima plaćali minimalac, ne plaćali prekovremene sate...a vi glumili kapitaliste sa novim mobitelom i autom...fuj

VL
DU
Deleted user
07:49 28.03.2020.

Prema izvješću eu o korupciji u pojedinim zemljama Hrvatska zbog korupcije godišnje gubi oko 8.5 milijardi eura. Vlada godišnje oprosti 1.5-2 milijarde kuna poreza i čak ne želi objaviti kome. Dakle novaca ima ali samo za odabrane 😒

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:26 28.03.2020.

Za imati uspješnu državu važno je imati 3 stvari: gospodarstvo, gospodarstvo i gospodarstvo,

VL
AN
analnispeleoloziivankovićšolad
07:19 28.03.2020.

ja već mislio da se je dalićka negdje zaposlila nakon odlaska iz vlade. takva ,,stručnjakinja,, pa nezaposlena.žena čiji je mentor mozak sve lopovštine u hrvatskoj,boris škegro danas će nas ,,izvući,, tko nas je i uveo u dugove uništavanjem prerađivačke industrije.paa može li grotesknije.bit će da dalićka dok se je povlačila po službi ,,nije znala,, za uništavanje prerađivačke industrije i perjanica poput plive,ina-e,dukata..........pored dalićke trebalo bi još pozvati relkovića,macana,maldinija,ivkošića,šoli,dujmovića,sauchu,puh,opačićku i vargu.pa da sve bude u kompletu.nadam se da će dalićka stati u prvi red u katedrali i da će ju bozanić blagosloviti.kad može božinović može i ona.........svi ti ,,stručnjaci,, dana staža nemaju izvan državnih i paradržavnih tvrtki........Mi smo već poslali premijeru prijedlog snažnijih mjera za gospodarstvo, na tragu ovog što sada predlaže oporba, no radimo tihi pritisak, ne želimo se s partnerima prepucavati u javnosti – kazao nam je jedan dužnosnik HNS-a. U ovoj stranci, koja se i inače hvali svojom „probiznis orijentacijom“.to je stranka ,,probiznis orjentacije,, samo za novinare kronere kojima šef iz gornjih močila govori što pisati.za svakoga normalnog to je REZERVNI POLOŽAJ HDZ-OVIH LOPOVA IZ PANORAME čiji nijedan član nije kune zaradio na tržištu... koliko su vizek,novotny i ekipa objavili radova u relevantnim časopisima.nijedan.moja baba bolje razumije ekonomiju od njih.i ide li sada blokada?????

VL
DU
Deleted user
07:17 28.03.2020.

U Plenkijevom strucnom stozeru za spas gospodarstva uz Dalicku bi svakako trebali biti i drugi istaknuti HDZ-ovi strucnjaci iz grupe Borg te dr. Ivo i Lepi Nadan.

VL
SC
Serious_Callers_Only
08:35 28.03.2020.

Prava radnika u privatnom sektoru ne postoje.

VL
SA
Saskakempa
07:29 28.03.2020.

Za razliku od kriznog stozera za epidemiju krizni stozer za gospodarstvo nije potreban. Vlada ima odgovornost za gospodarstvo i donasa mjere. To sto mi jos uvijek nemamo pravih mjera ide na teret vladi a sad se lijepo osniva novi stozer na kojeg ce plenki moci prebacivati odgovornost. Prave mjere je trebalo donijeti jucer i plasim se da je sad vec kasno. Tko ce davati prijedloge, dalicka i ribic??

VL
JI
Ja i Ja
09:07 28.03.2020.

“Gospodarstvenici”, i oni koji se vole tako zvati, kukaju kao da ovo traje deset godina a ne deset dana. Za niti jednog nisam čuo da prodaje jedan od svojih auta, kao na primjer pojeddini radnici koji su već dobili otkaz...

VL
WI
wimamaniania
08:26 28.03.2020.

Ovoga smrdljivog Anemicnoga treba potjerati, to je mucko djubre koje sluzi svojim gospodarima u Briselu i Berlinu i rovari protiv nase zemlje naroda. Gradjani nam zive kao roblje od '90-ih naovamo, sa zlocinackim bancetinama u 'Rvackoj sto im je zlocinackaa predala financu u nasoj zemlji, i sto sisu krv na slamcicu nasemu narodu, ii masovno otimaju kuce nasim gradjanima u ovhama, i to sve pod blagoslovom fasisticke zlocinacke organizacije na cijem celu on djubre sjedi. Sve drzave iskesile puste milijune, bilijune, trilijune, do nekoliko tisuca dollara sada u ovoj krizi svojoj domacoj industriji, gospodarstvenicima, i svojim domacim kompanijama, plus obiteljima i maloj djeci, da hitno pomognu svojoj drzavi i narodu, a on zove ovu kravetinu nazad da mu nadje kupca kome ce pokloniti za sicu sve to sto je ostalo u drzavi sada u ovoj krizi. Zamislite manijaka? Ovdje u CH, jucer samo u jednome danu banka UBS dala 6000 kredita po 500 000 dollara malim i srednjim gospodarstvenicima u zemlji, da ljudi imaju na raspolaganju likvidan novac za place radnicima dok traje kriza u zemlji, i tako svaki dan, i oni Credit Suisse, i ostali ozbiljni financijski instituti u zemlji, plus sto je drzava upumpala 40 i nesto miliardi franaka, i sa strucnjacima u sekundu prate stanje na trzistu u zemlji i uskacu gdje god treba. A ovaj manijak samo masta kako razvaliti i opljackati tu sirotinju u zemlji i isisati do poslijednje kapi krvi drzavi i narod, vampir, domaci izdajnik prve kategorije. Fujj!

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
09:12 28.03.2020.

Ovom tipu ne treba ništa vjerovat. Kada nešto kaže ne, onda to znači veliko DA. Sjetimo se potpisivanje KU za javne službe i javna poduzeća te dizanje plaća, a realnom sektoru koji puni proračun i sve njih figa. Neka mi netko od ovih napuhanaca iz vlade odgovori koliko je radnika otpušteno iz Javnog sektora i poduzeća, a koliko u realnom sektoru. I sada kada će trebat rezat lupaj opet po realnom sektoru, umjesta da režu sebi i svima njima koji muzu proračun i to obilato.

VL
CH
chanchir
08:43 28.03.2020.

HDZ je i poznat ca se bori za radnicka prava,,,,,za radit u Njemackoj,Irskoj,itd......Lopine

VL
Avatar Krile102
Krile102
10:11 28.03.2020.

Radi se o uranilovki.Citava drzava je u stanju psihoze i sad je najveca fora tko ce se cega odreci,a onaj tko to ne provodi treba ga razapeti.Oduzmimo prava radnicima,ponistimo ZOR,pratimo mobitele ,ponistimo Ustav..Sve promasaje politickih elita sad bi kao trebalo zaboraviti jer se pojavila pandemija virusa!Pa pobogu ,tko nas je doveo u ovo stanje devastirane industrije,unistene poljoprivrede i obrta ,denacionaliziranog bankarstva ,telekomunikacija,ovisnosti o turizmu..??Neovisni smo 30 godina a niti jedna Vlada nije ucinila reforme niti jednog sustava a da bi se priblizili po uredjenju razvijenim zemljama ,osim ako reformom ne smatramo prodaju ispod cijene svega sto vrijedi u ovoj zemlji.!I sada slavimo kao nac.heroje ljude koji nas vode kao da nije postojalo jucer,i kao da ne postoji sutra!Jedina poz.stvar u ovom ludilu je sto ,s obzirom da se revolucija ne koze desiti,ovo stanje je prilika da se ova drzava napokon uredi kao normalna!Ali s obzirom na odnose snaga ,cisto sumnjam..

VL
Avatar American_ninja
American_ninja
09:22 28.03.2020.

Ako HDZ, Bandić i sl. ekipa ne nestane s političkr scene poslije ovoga, ova država nije ništa drugo ni zaslužila nego da propadne.

VL
Avatar Proleter
Proleter
10:00 28.03.2020.

Nema se vremena za puno premišljanja, nulti prioritet je upumpati kisik u umirući krvotok ekonomije, a taj kisik je novac. U suprotnom će nam gospodarstvo umrijeti kao i ovi nesretnici na respiratorima. Ovo nisu vremena za vaganja tipa "zadužiti se ili ne". Sada se treba zadužiti gdje god se može jer će nam u suprotnom gospodarstvo umrijeti, a onda ćemo se tući za koricu kruha. Puno će lakše biti vratiti dugove ako gospodarstvo preživi nego podizati gospodarstvo od nule. Pa pogledajte što Trump radi, maltene baca dolare iz helikoptera. Mislite da mi znamo nešto što on ne zna? Kad se samo sjetim za kakve smo se sve piz.arije zaduživali u prošlosti, ovo je možda i jedini opravdani razlog. Pamet u glavu.

VL
Avatar comandante
comandante
07:52 28.03.2020.

obavezno ubaciti Keruma, Rojsa, Krstičevića,Vasu, Bandića, Canjugu... da nam pomognu obogotati se bez ulaganja, znanja, škole, pameti..... prosvijetlite nas, kako ste uspjeli?

VL
DU
Deleted user
10:03 28.03.2020.

Mislim da nas Premijer koliko pratim iz medija ima dara za Timski rad.Prema tome mozemo imati povjerenje u njega i njegovu ekipu.Sto se tice Martine malo cu odstupiti id pravila foruma pa cu slobodno reci da je to jedna cvrstata Dinarka ima sposobnosti ,iskustva .Siguran sam da ce doci do cilja po svaku cijenu.

VL
DE
densokubura
08:33 28.03.2020.

za sad većina u turizmu dobila otkaze, većina u ostatku privatnok sektora stavljena na minimalac ili im je smanjena plaća, uhljebima ni jedan otkaz ni jedna lipa nije uzeta.....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.