Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Praktična i nova znanja na svakom studiju

Odlazak na sveučilište odličan je način da proširite svoje znanje, upoznate nove ljude i uživate u novim iskustvima.
06. lipnja 2022. u 12:00 843 prikaza
Sveučilište Libertas
Pogledajte galeriju 1/5

Sveučilišna kvalifikacija čini vas privlačnijim u očima budućih poslodavaca i povećava vaš potencijal zarade, što pokazuje da imate sposobnost i samomotivaciju za učenje na višoj razini, te predanost da svoju obvezu privedete kraju. Sveučilište Libertas prije svega omogućuje svakom studentu da se razvije kao pojedinac. Učenje u motivacijskom okruženju i brojni benefiti čine ovo prvo hrvatsko međunarodno sveučilište prvim izborom svakog studenta koji želi više. Osim Sveučilišta Libertas, niti jedna druga privatna visokoškolska institucija u Hrvatskoj ne nudi mogućnost studiranja od preddiplomske do doktorske razine obrazovanja. Tu su mogućnost do sada iskoristile tisuće studenata iz Hrvatske i 30 država sa svih kontinenata. Zašto su svi oni odabrali upravo Sveučilište Libertas? Razloga je mnogo, a ovo su tek neki od njih…

Sveučilište Libertas | Autor :

Stručni predavači s iskustvom rada u realnom sektoru

Profesori i predavači na Libertasu imaju akademsko znanje i praktično iskustvo. Oni su stručnjaci koji su se u dosadašnjem radnom vijeku susreli s većinom dobrih i loših strana vlastite struke, te svoje znanje žele prenijeti generacijama koje dolaze. Libertasova zajednica renomiranih međunarodnih znanstvenika uključuje profesore koji su predavali i predaju na Sveučilištu Harvard, Sveučilištu Princeton, Georgetown, London School of Economics, Sveučilištu u Sorbonni, Sveučilištu New York, Pravnom fakultetu Sveučilišta u Virginiji i mnogim drugim vodećim obrazovnim institucijama u svijetu. Oni predstavljaju skupinu sastavljenu od aktualnih i bivših veleposlanika, ministara, ekonomskih stručnjaka, izvršnih direktora, predstavnika Ujedinjenih naroda, OESS-a, MMF-a i drugih uglednih međunarodnih institucija. Svim Libertasovim studentima dostupni su brojni načini komunikacije s profesorima i predavačima, koji nerijetko postaju i njihovi najvažniji mentori na početku karijere. Politika otvorenih vrata na Sveučilištu Libertas postoji od njegovog osnutka, a nastavljaju je provoditi i Libertasovi alumniji, koji su uvijek na raspolaganju mlađim kolegama, kroz savjete ili praksu.

Sveučilište Libertas | Autor :

Usvajanje znanja na primjerima iz prakse

Mnogi bivši Libertasovi studenti danas su na visokim odgovornim pozicijama domaćih i međunarodnih kompanija, te rado otvaraju vrata mlađim generacijama kada je u pitanju praktično iskustvo na radnom mjestu. Na ovaj način studenti stječu potrebno samopouzdanje za rad u kompetitivnom okruženju, ali i grade svoj životopis referencama koje će im u budućnosti mnogo značiti. Libertas međunarodno sveučilište konstantno širi svoju mrežu kontakata i sporazuma s uglednim tvrtkama iz Republike Hrvatske i Europske unije. Bliskom suradnjom s uglednim predstavnicima gospodarskog sektora stvaraju se sinergijski učinci kojima se približava suradnja znanosti i gospodarstva, što omogućuje svakom studentu Sveučilišta da bude značajno prisutan na tržištu rada. Libertas svojim studentima turizma i hotelskog menadžmenta pruža  priliku da se obrazuju za svoj posao u realnom okruženju putem praktične nastave.

Rad na projektima i prezentacijama

Na Libertasu se nastava provodi u malim grupama i znanje se usvaja kroz aktivni pristup aktualnim, relevantnim temama. Studenti su ravnopravni sudionici u procesu obrazovanja, a ne pasivni promatrači koji reproduciraju tuđa znanja i spoznaje. Naglasak je na timskom radu, ali u isto vrijeme posebna pažnja posvećuje se individualnom pristupu svakom studentu, njegovim intelektualnim potrebama i afinitetima. Libertasovi studenti redovito uspješno sudjeluju u brojnim projektima i natjecanjima za studente, kako na Sveučilištu, tako i izvan njega. S obzirom na to da brojne kompanije pronalaze i podupiru mlade talente upravo putem natjecanja, Libertas promiče i podržava kulturu kompetitivnog okruženja s ciljem edukacije. Ova primjenjiva znanja su i dio kurikuluma Sveučilišta, čiji su diplomanti dokazali vrijednost svoje edukacije visokom zapošljivošću i brzim napredovanjem u struci.

Sveučilište Libertas | Autor :

Sudjelovanje u programima međunarodne razmjene

Erasmus+ program je studentske mobilnosti koji omogućuje studentima da na minimalno 3, a najviše 12 mjeseci studiraju i žive u drugoj državi, bez akademske pauze. Tu su i stipendije koje uključuju mjesečnu financijsku potporu, a stečeno iskustvo neprocjenjivo je kako u privatnom životu, tako i u budućoj karijeri. Studenti koji su bili dio Erasmus programa imaju čak 70% veće šanse za zapošljavanje nakon završetka fakulteta od svojih kolega. Više od trećine studenata koji su praksu odrađivali putem ovog programa ostalo je raditi za svog poslodavca i nakon završetka. Povećanje zapošljivosti jedan je od glavnih razloga i jedna od najznačajnijih prednosti programa razmjene Erasmus+, koji dokazano poboljšava svaki studentski životopis i pomaže pri isticanju na tržištu rada. Većina današnjih poslodavaca smatra međunarodno iskustvo značajnim za zapošljavanje, što može donijeti prevagu kada je u pitanju ulazak u uži izbor kandidata. Usavršavanje mekih vještina, preuzimanje inicijative i proaktivnost, samo su neke od vještina koje se mogu steći studentskom razmjenom. Upoznavanje drugih kultura i neovisnost u svakodnevnom životu donose novu dimenziju školovanja, a stečeno iskustvo može biti odlična podloga i za vlastite poslovne ideje i pothvate.

Upoznajte preddiplomske studije Sveučilišta Libertas | Autor :

Borna Kotromanić i Vlatka Pokos
podrijetlo novca
Pokos i Kotromanić zaratile zbog Nikoline Pišek: 'Ti nemaš dovoljno inteligencije ni morala'
Plastični čep
PAMETNO RJEŠENJE
Ovo je najčešći otpad koji smo pronašli na našim akcijama čišćenja, nismo to očekivali